2021 Nissan Titan eskisi kadar güvenli Görünmüyor. Dayanıklı ve güvenlik testlerinden yüksek puan almak çoğu araç için müşterilere satış aşamasında önemli kriter olması nedeniyle çok fala önemsenen bir sınav haline gelmiştir. Tasarım ve performans olarak beğendiğimiz bir aracın güvenlik testlerinden düşük puan almasını istemeyiz değil mi?

2021 Nissan Titan

Bugünlerde, kazaya dayanıklılık testlerinde başarılı olmayan yeni bir araç görmek zor. Bir darbeyi absorbe etmede daha iyi olan yapıların bulunmasının yanı sıra, en son model aktif ve pasif güvenlik özellikleri, yeni arabaları her zamankinden daha güvenli hale getirdi. Bununla birlikte, 2021 Nissan Titan pikabı bir şekilde ters yönde bir durum sergiledi ve kamyonun eski 2019 versiyonuna göre daha düşük bir çarpışma dayanıklılığı  puanı verdi. Bu puan, yolcu tarafındaki çarpma testi ile ilgilidir ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından değerlendirilmiştir.

Titan’ın 2019 Modeli, Ön Koltuktaki Yolcuyu Korumak İçin Daha İyi İş Çıkarmıştı

IIHS’ye göre, 2019 Titan’ın Crew Cab versiyonu altı çarpışmaya dayanıklılık testinin hepsinde İyi bir derece elde etti. Bununla birlikte, daha yeni bir model olan 2021 Titan, ön yolcunun oturduğu alana daha fazla izinsiz giriş olması nedeniyle yalnızca yolcu tarafı küçük çarpışma testi için “Kabul Edilebilir” bir derecelendirmeyi alabildi.

Nissan, 2020’de aracın yapısında ön çerçeve yapısı ve menteşe direği dahil olmak üzere değişiklikler yaptı. 2021 Nissan Titan versiyonlarına ayrıca yolcu tarafı diz hava yastığı verildi, bu yüzden teoride daha güvenli olmaları gerekiyor. En son sonuçlar maalesef  Nissan’ı memnun etmeyecek. Özellikle Titan satış listelerinde zorlandığı için sınıfının lideri Ford F-150’nin çok gerisinde kalacak gibi görünüyor.

Far derecelendirmeleri açısından, 2021 Nissan Titan, 2019 varyantı için bir Marjinal derecelendirmeye kıyasla kötü bir derecelendirme ile birkaç adım geride kaldı. Ancak çoğu durumda hala güvenli bir kamyondur. 2021 Nissan Titan, diğer tüm çarpışmaya dayanıklılık testlerinde iyi bir derece elde etti ve pikap hem 20 hem de 25 km testlerinde bir çarpışmayı başarıyla önledi. Yine de, bazı yönlerden daha kötü sonuçlar Titan için hayatı daha kolay hale getirmeyecek. Umarım, uzun süredir beklenen 2022 Nissan Frontier, çarpışma testi yapıldığında bir önceki modeliyle aynı kaderi paylaşmayacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here