BMW 3 İki Farklı Versiyonuyla Üretilecek!

0
791
BMW 3 SERİSİ İKİ FARKLI VERSİYONUYLA ÜRETİLECEK

BMW 3 serisinin hem elektrikli hem de içten yanmalı bir versiyonu üretilecek.

BMW’nin Neue Klasse elektrik mimarisi 2025’te yeni ürünlerini yapmaya başlayacak. Aynı zamanda 3 serisinin Sedan versiyonunun da üretileceği haberi açıklandı. 3 serisi Sedan her iki platformda da üretilmesi planlanıyor. Söylentilere göre 3 serisi Sedan modeli BMW’nin CLAR modülerde üretileceği düşünülmekte. Hem de muhtemelen i3 olarak adlandırılması düşünülen yeni bir model olarak Neue Klasse platformunda üretilmesi planlanıyor. Bu içeriğimizde BMW 3 serisinin üretilmesi planlanan iki versiyonu hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

BMW 3 Serisi İki Farklı Platformda Üretilecek!

Mevcut BMW 3 Serisi, 2018 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştır. Mayıs ayına gelindiğinde ise bir makyaj operasyonu geçirmiştir. Bu gelişmeyle birlikte ön ve arka tarafa küçük değişik tasarım unsurları yenilenmiştir. İçerideki ekranı daha kavisli bir hale getiren önemli bir teknolojik yenilik getirilmiştir. BMW’nin makyaj operasyonlarındaki zaman çizelgesine göre 2025 yılında kullanıcılarla buluşacaktır. 3 Serisi farklı bir makyajla Neue Klasse’de üretilmesi planlanan versiyona kavuşabilmektedir.

Neue Klasse platformunu kullanan yeni nesil elektrikli  BMW 3 serisine ait bilgiye göre daha modern ve teknolojik olacağını belirtmeliyiz. BMW önümüzdeki üç yıl içerisinde elektrikli modelini sunmaya tamamen hazır olabileceği merak konusu. CLAR platformu içerisinde yeni nesil bir 3 Serisi üretmeye başlanması şu anlama geliyor; BMW kullanıcılarına on yıl boyunca elektrikli ve hibrit seçeneği sunacaktır. Neue Klasse platformunda bir i3 ve CLAR platformu üzerinde 3 serisi Sedan üretimi yapmak milyarlarca Euro yatırım gerektirecek bir durumu ifade ediyor.

Tüm bu söylentiler BMW’de yer almakta. Böylece bu yeni platformlar teknolojik olarak büyük sıçramaları temsil edecek gibi gözüküyor. Bu modellerde kullanılması düşünülen yeni nesil güç aktarma sistemleri ile daha fazla güç elde edilecektir. Yeni hücre kimyası ve yeni hücre formatları göreceğiz.

Kısa süre önce Neue Klasse platformunun ilk hedefinin orta sınıf lüks segment araçlar üretmek olduğunu duymuştuk. Ancak zaman içerisinde üretim çeşitliliğini diğer segmentlerde de örneklendireceğini belirtmişlerdir. Platformun yüksek üretim kapasitesine sahip modellerden özel yüksek performanslı modellere kadar çokça geniş bir ürün yelpazesine sahip olacağını tekrar hatırlatmak isteriz.

ARABAM GARAJ

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here