BMW i4 2021: Her şey Üretim İçin Hazır

0
1001
2021-bmw-i4
2021-bmw-i4

BMW i4 modeli için Münih fabrikası artık elektrikli sedanı monte etmeye hazır durumda. Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli faaliyet gecikmelerine rağmen BMW, 2021 için resmi olarak duyurulan i4 elektrikli sedanın üretimi için her şeyin hazır olduğunu duyurdu. Araba, tarihi Münih fabrikasında monte edilecek. Firmanın Münih fabrika müdürü Robert Engelhorn’a göre i4’ü orada inşa etmek için gerekli değişiklikler “fabrika tarihindeki en büyük yeniden yapılandırma” idi.

BMW i4 Üretimi İçin Ergonomi ve Süreç Optimizasyonu

bmw-i4-münih-fabrikası
bmw-i4-münih-fabrikası

BMW’ye göre bu materyal yeniden yapılandırma, belirli iş istasyonlarını iyileştirmek için de bir fırsattı. “İyileştirmeyle ilgili uzmanlığın çoğu, konumlarının nasıl görüneceğinin net bir resmini elde etmek için sanal gerçeklik başlıklarını kullanan ve işle ilgili değerli geri bildirimler sağlayan site çalışanlarından geldi. Engelhorn bunları ’’ergonomi ve süreç optimizasyonunda değerli tavsiyeler” olarak değerlendirdi.

Aynı Hatta Termal ve Elektrik

bmw-münih
bmw-münih

Çalışma, altı haftalık bir üretim molası gerektirdi. Şantiye müdürü, “Fabrikamız artık tamamen elektrikli BMW i4’ü dizel, benzinli ve hibrit araçlar ile aynı montaj hattında üretebiliyor” dedi.

Geleceğin 4 Serisi Gran Coupe’ye sıfır emisyon alternatifi olacak. BMW i4 ile bir otonom sürüş özelliği duyuran üreticiye göre 0 ila 100 km / s’yi yaklaşık 4 saniyede gerçekleştirmesine olanak tanıyan 530hp motorla serinin en üstünde kullanıcılara sunulacak. Yaklaşık 550 kg ağırlığındaki 80 kWh pil sayesinde 600 km yol yapabilecek. İ4, 3 Serisi sedan ve Touring’in yanı sıra üretimi yaklaşan M3 ile birlikte monte edilecek.

BMW İ4 ve Yoldaşı Modeller İçin Zorlu Testler

bmw-i4
bmw-i4

Kuzey Kutup Dairesi’nden çok uzak olmayan, zorlu hava ve yol koşullarında yeni sunulacak araçlara bir dizi test uygulanıyor. Buzlu yüzeylerde ve donmuş göllerde, karda ve dondurucu soğukta BMW’nin verimliliğini, güvenilirliğini ve gelecekteki araçlarının ve özellikle motorlarının, akülerinin ve süspansiyonlarının dayanıklılığı test ediliyor.

BMW ayrıca modellerinin ilk teknik özelliklerini duyurmak için bu testlerden yararlanıyor. İX3’ün 400 km menzile sahip olacağını, i4 ve iNext’in 600 km’yi (WLTP döngüsü) aşacağını buradan öğreniyoruz. Ayrıca, 4 kapılı sedan da 0’dan 100 km / s’ye sadece 4 saniyede ulaşabilecek. Araç, hız keserek 200 km / s’den daha yüksek bir hız elde edebilecek.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here