Polestar Precept Aracı Üretim Onayı Aldı

0
1072
polestar-precept

Volvo’nun elektrikli otomobil markası olan Polestar, Precept aracının üretim onayını verdi. Grand Tourer formundaki araç markanın amiral gemisi olacak. Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, Precept modeline halkın olumlu tepkisinden sonra üretim kararı verildiğini söyledi.

Tasarımı Birleşik Krallık’ta yapılan modelin firmanın Çin’de kuracağı ve karbon ayak izlerinin sıfır olacaği bir tesiste üretileceği de konuşuluyor. Fakat firma henüz bir inşaat planı belirlemiş değil.

Firma Precept’in şeklinin yakında çıkaracakları Polestar 3 modeline hem de ileride çıkacak Tesla Model S rakibine ilham kaynağı olacağını söylüyor. Aynı zamanda firma Precept modelini mümkün olduğunca konsepte göre üretecek.

Polestar Precept Sürdürülebilirlik İçin Şartları Zorlayacak

Dört kapılı Precept modeli için hem sportif tasarımı hem de yenilikçi sürdürülebilir malzeme kullanımı ile oldukça dikkat çekici. Hafifletilmiş karbon kompozit iskelet ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımını marka için en önemli detaylardan biri. Aracın kabininde geri dönüştürülmüş PET şişeler, eski balık ağları ve şişe mantarları gibi malzemeler kullanılıyor.

Ayrıca firma partnerleri tarafından geliştirilen keten bazlı kompozitler dış gövde parçalarında yer alıyor. Markanın en büyük amaçlarından birisi sürdürülebilirliği üretim felsefesine entegre etmek.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, aracı sadece bir gösteri arabası olarak yaptıklarını fakat alınan olumlu tepkilerden sonra üretimini düşündüklerini söyledi. Ardından projenin oldukça iddialı olduğunu ve projenin seri üretime geçebilmesi için en az 3 yıla ihtiyaçlarının olduğunu ekledi.

Konsept aracın geliştirilme aşamasında da Precent olarak adlandırılmaya devam etmesine rağmen, Polestar’ın sayı temelli isimlendirme politikasını izleyeceğini de sözlerine ekledi.

İkinci el elektrikli araçlar arabam.com’da

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here