BMW Bazı Modellerine i Power Eklemeyi Planlıyor. BMW daha önce sarjlı hibrit modellerinden iPerformance modelleri olarak bahsetmişti. Bu model ayrımı, her iki model de kendi adlarının “iPerformance” bölümünü çıkarmadan önce Amerika Birleşik Devletleri’nde 530e iPerformance ve X5 xDrive45e iPerformance’ta kısaca kullanılmıştır.

BMW Hibrit Modelleri Yeni İsimler Alıyor Olabilir

BMW’nin isimlendirme yöntemi şu anda oldukça zorlayıcı. Çift sayılı model olan arabaların (2 Serisi, 4 Serisi, 8 Serisi) tipik olarak iki kapısı vardır (bir Gran Coupe değilse), adında “i” bulunan modeller tamamen elektrikli (i3 menzil genişletici olmadığı sürece) ve hibrittir; modellerin sonunda “e” vardır.

EUIPO’ya yapılan yakın tarihli bir ticari markaya göre, BMW hibrit modellerinin adlandırma kuralını bir kez daha değiştirebilir ve bu sefer “i Power” adını seçebilir.

Marka başvuruları, “Taşıtlar; Motosikletler; Bisikletler; Arazi haraketli vasıtalar; arazi taşıtları; Kara araçları için motorlar; Taşıtlar için parçalar ve donanımlar” için “Mallar ve Hizmetler” kategorisi altında yapılmıştır. Bu tanım, BMW serisindeki hibrit ve sarj edilebilir hibrit modelleri belirtmek için kullanılabilir.  Marka başvuruları aynı zamanda “malların taşınması ve teslimi; Ulaşım araçlarının kiralanması; Araç kiralama; Nakliye komisyonculuğu; Seyahat ve yolcu taşımacılığı; Gezi, tur rehberi ve seyehat hizmetleri” dahil olmak üzere “enerji tedariği” kullanımını da korur.

2022 BMW iX ve yakında çıkacak olan i4 gibi modellerin tamamen elektrikli modeller olarak gelmesi durumunda, BMW’nin hibrit modellerinde i markasını kullanmasının mantıklı olduğunu düşünüyoruz. Örneğin, bir PHEV 4 Serisi, 430 i Power veya benzeri bir adla çıkabilir.

Infiniti’nin yakın zamanda benzer bir ticari markayı USPTO ile “I-Power” adı için marka başvurusu yaptığını de belirtmek gerekir. I-Power, büyük olasılıkla Infiniti’nin Chevrolet Volt düzenine benzer bir elektrikli menzil genişletici olarak benzinli bir motor kullanan Nissan’ın E-Power teknolojisini yeniden adlandırmasına atıfta bulunuyor. BMW’den USPTO’ya karşılık gelen bir uygulama bulamadık, bu nedenle i Power adı Avrupa dışında kullanılmayabilir. Infiniti, uygulamasını ilk sıraya koydu, bu nedenle BMW, Amerika Birleşik Devletleri’nde benzer bir isim için başvuru sorunları ile karşılaşabilir.

 

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here