Audi RS modelleri yeni marka rekoru kırdı. Dünya ekonomileri durmuş iken ve büyük ölçekli işletmeler salgın nedeniyle kapalı iken; bazı otomobil üreticileri hala üst sıralarda bulunmanın gururunu yaşıyor.

İnsanlar Hızlı Audi’ler İstiyor

Audi birkaç otomobil firması arasında şanslı olanlardan biridir. 2020 yılında şirket tarihinin en başarılı çeyreği ile bundan önce üçüncü çeyreğinde etkileyici büyüme gösterdi. Daha sonra parlak satış rekorunun en iyi parçası, Audi RS Modelleri Audi’nin %16 büyüme ile artış göstermesine neden oldu.

Audi RS Modelleri

Audi Sport, Audi R8 ve RS6 Avant ve gibi modellerden sorumlu Alman otomobil performans bölümü , 19 Ocak tarihinde finansal sonuçlarını yayımladı, ve satılan araç sayısının etkileyici şekilde 29,300 adet olduğunu açıkladı. Daha da etkileyici olansa, Audi bir marka olarak 2020 yılında dünya çapında toplam 1.6 milyon araba sattı.

Şirket Ekim ve Aralık ayları arasında 500.000’den fazla araba teslim etti ve bu yıl için dünya çapında toplam 1.692.773 otomobil teslim etti. Yıllık bazda rakamlar %8,3’lük bir düşüşü temsil ederken, Çin gibi pazarlar yüzde 5,4’lük bir artışı temsil eden 727,358 araçla büyüme gösterdi.

Audi RS Modelleri

Tüm bunlar küresel bir salgınla savaşırken E-Tron modelleri Audi’nin aralığı da satışlarda yüzde 79,5 artış gösterdi. Şimdi Alman Premium araç üreticileri tarafından yapılan elektrikli araçlar arasında küresel bazda en çok satan otomobil oldu. ABD’de teslimatlar yüzde 16,7 oranında düştü, ancak güçlü SUV satışları 2021’de olumlu bir büyüme göreceğini gösteriyor.

Audi Audi Sport bölümü başkanı olarak Dr Sebastian Grams’i ağırlıyor olsa da, marka e-tron sanatçısına odaklanmaya devam ediyor, önümüzdeki Audi RS Modelleri arasında yer alan RS e-tron GT de dahil olmak üzere , aracın ciddi bir 640 beygir gücü olacak.

Audi RS Modelleri

Marka hala TT RS ve kitlesel RS6 Avant da dahil olmak üzere Audi RS Modelleri spor arabaları, geniş bir yelpazede sunuyor. Audi’nin tam şişirilmiş supercar modelleri R8 de Audi Sport’un afişinin altında kalıyor.

Ama Audi Sport’un satışları, etkileyici olsa da, en şiddetli performansta bile rakibinin çok gerisindeydi. Aynı 12 aylık dönemde, BMW’nin M bölümü şaşırtıcı derecede 144.218 adet satmayışla aynı. Bu bir önceki yıla göre yüzde 6 artış temsil eder. Performans modeli satışlarının bu korkunç süre içinde artmış olması, insanların bu modelleri alma eğiliminde olması durumunun çok fazla olduğunu gösteriyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here