Ralli Tarihinin Efsanesi Audi Quattro S1 Elektriklenerek Dönüş Yaptı!

0
2025
audi quattro s1

Artık bütün otomobiller yeni ya da eski modellerini geliştirerek yakıt ürünü elektrikliye çeviriyor. Bu yazımızda da ralli tarihine adını büyük harflerle yazdıran 80’li yılların yıldızı Audi Quattro S1 ve onun elektriklenerek günümüze geri dönmesinden bahsediyoruz. Aracı geliştirme görevini E-Legend isimli Alman bir firma üstlendi. Otomobil dünyasında yer edinmiş olan Audi Quattro S1 artık tamamen elektrikli olacak.

Audi Quattro S1’in Sahip Olduğu Özellikleri Nelerdir ?

audi quattro s1

Dört çekerli araçların mucidi olan Audi’nin 2 kapılı Quattro modeli 1980-1991 yılları arasında üretilmiştir. Araç, 306 bg güce ve 350 nm torka sahipti. Aracın ulaşabileceği maksimum hız ise 250 km. Quattro S1, 0’dan 100 metreye 5,6 saniyede ulaşırken 0’dan 400 metreye 13,6 saniyede ulaşabilmekte. Hatta 0’dan 1000 metreye 24,7 saniyede ulaşabiliyor.

Zamanında 214 adet örneği üretilmesine rağmen 164 adedi yollara çıkmış bu otomobili görmek de sahip olmak da baya zor.

Peki elektriklenerek dönüşen Audi Quattro S1 hangi özellikleri taşıyor ?

elektrikli e-legend el1

Audi’nin klasik modellerinden olan Quattro S1 hangi özellikleri taşıyor birlikte görelim.

Altyapısında ki gücü elektrik motoruna da taşıyan araç 816 hp güce sahip. Aynı zamanda 3 adet elektrikli motoru da bulunmakta. Bu güçlü motor sistemi ile birlikte 0’dan 100 metreye 2,8 saniyede ulaşıyor. Aracın 0’dan 200 metreye ulaşması ise 10 saniyenin altında. Hızlı şarj teknolojisi ve sıvı soğutma teknolojisiyle desteklenen 90 kW ‘lük bataryaya sahip olan bu araç şarjı tam dolu iken 400 kilometrelik menzil vadetmektedir.

elektrikli e-legend/audi quattro s1

Üretici firma E-Legend aracın ismini E-Legend EL1 olarak değiştirecek. Aracın üretiminin önümüzde ki yıl tamamlanacağı söyleniyor. Fakat göz dolduran özellikleriyle herkesin sahip olmak isteyeceği bu araç için kötü haber, sadece 30 tane üretilecek. Bu kadar güçlü ve yeni nesil bir aracın fiyatı ise tabi ki az değil. Araca sahip olmak isteyenlerin hem çok hızlı davranması hem de 1 milyon Euro ödemesi gerekiyor.

Elektrikli EL1’in tasarımına genel olarak bakıldığında Audi Quattro S1’i anımsattığını görüyoruz. Aracın karbon monokok şasiye ve 1680 kilogram ağırlığa sahip olduğu da belirtilmiştir. Aynı zamanda aracın 19 ve 20 inç boyutlarındaki beyaz renk jantları da tasarımında dikkat çeken detaylar arasında.

2. El Audi İlanları

Audi Quattro S1’in katıldığı bir ralli yarışının videosunu sizlerle paylaşıyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here