Audi Karbon Miktarını Azaltmak İçin Kolları Sıvadı.

3
1460
Audi A6
Audi A6

Avrupa Komisyonu, Karbon Ayak İzini Azaltacak Cezalar Getirmeye Hazırlanıyor.

Avrupa Komisyonu, 2021 yılı itibarı ile otomotiv şirketlerinin karbon ayak izini azaltacak cezalar getirmeye hazırlanıyor. Şirketler, karbon ayak izini azaltacak. Doğadaki CO2 miktarını düşürecek çözümler bulacak.

Audi , Karbon Ayak İzini Azaltmak İçin Çalışma Başlattı.
Audi , Karbon Ayak İzini Azaltmak İçin Çalışma Başlattı.

7 yıldır Audi tarafından desteklenen bir İsviçre çevre şirketi olan Climeworks, İzlanda’da dünyanın en büyük “doğrudan hava yakalama” tesisini inşa ediyor.

Geleceğin çevre teknolojisi olarak sunulan hava toplama teknolojisinde, hava atmosferdeki filtreden geçtikten sonra içeriğindeki karbondioksit tutulur. Daha sonra yeraltına gönderilir ve orada kayalaşması sağlanır. Çevre koruma yöntemleri arasında, nispeten yeni olan doğrudan hava yakalama teknolojisi durumunda, filtreler tarafından tutulan havadan karbondioksit alınır. Karbondioksitsiz hava atmosfere geri döndürülür. Climeworks’ün İzlanda’daki yeni tesisi, yeraltındaki havadan filtrelenmiş karbondioksiti yeraltına taşır. Burada doğal süreçler gazı mineralleştirir ve onu karbonat kayaya dönüştürür. Bu şekilde karbondioksit atmosferden kalıcı olarak uzaklaştırılır.

Audi Q7
Audi Q7

Audi Cephesinden  80 Bin Ağaçlık Katkı.

Audi cephesinden 80 bin ağaçlık bir katkı haftanın 7 günü 24 saat çalışacak ve her yıl 4 bin ton karbondioksit gazı atmosferden filtrelenecek. Bu miktarı atmosferden doğal olarak temizlemek için 80 bin ağaca ihtiyaç vardır. Audi’nin de üyesi olduğu Volkswagen Grubu, 2025 yılına kadar tüm üretim ve değer zincirinin karbon ayak izini 2015 seviyesine göre yüzde 30 azaltmayı hedefliyor. Bu sözün de ötesine geçen Audi, karbon miktarını düşürmeyi hedefliyor. Salmış olduğu CO2 kadar atmosfer, yani 2050 yılına kadar karbon nötr bir marka haline gelmektir. Bu girişimle birlikte Audi  birçok kişinin takdirini almıştır.

İkinci El Audi İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

Karbon Ayak İzi Nedir ?

Ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın aldıkları herhangi bir ürün sonucunda her insanın atmosfere saldığı karbondioksit miktarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Birincil ayak izi, ev içi enerji tüketimi ve ulaşım (örneğin, arabalar ve uçaklar) dahil olmak üzere fosil yakıtların yanmasından kaynaklanan doğrudan CO2 emisyonlarının bir ölçüsü iken, ikincil ayak izi, üretim ve nihai bozulma ile ilgili dolaylı CO2 emisyonlarının bir ölçüsüdür.

Karbon Ayak İzi Nasıl Azaltılır ?

  • Büyük motor hacmine sahip otomobiller yerine daha düşük güce sahip verimli otomobiller kullanılmadır.
  • Zorunlu olmadıkça otomobiller kullanılmamalıdır.
  • Doğalgaz yerine güneş enerji sistemleri kullanılmalıdır.
  •  Elektrik için yenilenebilir enerji kullanmak.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here