Yeni nesil Audi A8 2024 yılında gelecek. Günümüzde birçok otomobil üreticisi amiral gemileri olan sedan modellerini elektrikli olarak piyasaya sürmeye başladı. Fakat Audi, amiral gemisi A8 için hala böyle bir çalışma yapmamıştı. Bu bağlamda Alman otomobil üreticisinin de amiral gemisi A8’i elektrikli olarak 2024 yılında piyasaya süreceği açıklandı. Şirket, 2021 yılında egzotik Sphere konseptlerini  piyasaya sürmeye başlamıştı. Şimdi ise bu konseptin büyük olasılıkla 2024’te A8 halefi olarak geleceğini öğreniyoruz. Ayrıca yeni nesil Audi A8, şirketin Porsche ile işbirliği içinde geliştirdiği Premium Platform Electric (PPE) platformu üzerinde yükselecek. Şimdi lafı fazla uzatmadan konu ile ilgili derlediğimiz tüm detaylara bir göz atalım.

Yeni Nesil Audi A8, Grandsphere Konseptinin Köklerinden Yükselecek

Alman otomobil üreticisi Audi’nin amiral gemisi A8 modeli yeni nesliyle 2024 yılında karşımıza çıkacak. Şirket, modeli elektrikli olarak piyasaya sürecek. Ayrıca Audi, bu otomobilini Grandsphere konsepti ile tasarlayacak. Bu konuda Audi’nin baş tasarımcısı Marc Lichte de açıklama yaptı. Lichte açıklamasında Grandsphere’in, A8 için çok somut bir teaser olduğunu söyledi. Ayrıca bu konseptin üretime dönüşecek A8 modelinden çok uzak olmadığını belirtti. Bu konuda Lichte, bire bir aynı olmayacak fakat çok yakın olacak diyerek büyük bir ipucu verdi. Grandsphere’in mevcut A8’den önemli ölçüde daha büyük olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak Audi, modele bir sedan demek yerine Grandsphere konseptinin büyük köklerine yaslayacak.

Diğer yandan ise yeni nesil Audi A8 modelinin dayanacağı konsept hakkında bazı hatırlatmalar yapmak isteriz. Konsept, 5.35 metrelik boyu ve 3.19 metrelik dingil mesafesiyle karşımıza çıkmıştı. Teknik olarak ise Grandsphere konseptinin çift motora sahip olduğunu hatırlatalım. Ayrıca konsept aracın 0-100 arası 5 saniyenin altındaydı. Son olarak ise konsept aracın kaputunun altındaki canavar 720 beygir güç ve 910 Nm tork üretebiliyordu. Batarya konusunda ise konsept model, 120 kWh’lik bir bataryaya ve 750 km’lik menzile sahipti. Ayrıca bu konsept bataryanın %20’den %80’e şarj olma süresi 20 dakika civarında olarak açıklanmıştı. Tüm bu özelliklere göre ise yeni nesil Audi A8 modelinin de beklemeye değer bir şekilde karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Peki siz yeni nesil A8 modelinden neler bekliyorsunuz?

Satılık Tüm A8 Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here