Audi Karbon Nötr Fabrikalara Geçiş Yapıyor

0
733
audi karbon nötr

Audi 2025 yılına kadar tüm araç üretim tesislerini karbon nötr hale getireceğini duyurdu. Alman otomobil üreticisi, fabrikalarını daha yeşil hale getirmek için planlarını hazırlıyor.

Misyon Sıfır adını verdikleri bu çevreci projeyle tesislerini daha yeşil hale getirmek için bir dizi politika uygulayacaklarını açıkladılar.

Audi 2019’da dünya çapındaki tüm tesislerinde 1,8 milyon otomobil üretti. Audi firma olarak verimliliğe en üst düzeyde odaklanmış durumda. Ve emisyonlu araç üretimi firmanın karlılığı konusunda verimliliği düşürüyor. Karbon nötre dönüşecek olan fabrikalar Audi için müthiş bir verimlilik sağlayacağı öngörülüyor.

Audi Brüksel’deki fabrikasını 2018’de karbon nötr hale getirmişti. Fakat bunu genele yayma planı içerisindeler.

Bu arada, sportif modellerin üretiminin yapıldığı Macaristan fabrikası da yakın zamanda karbon nötr hale geldi. Gyor’da yer alan tesis, jeotermal enerji kullanıyor ve çatısında 160.000 metrekare güneş paneli bulunuyor.

Audi, Almanya’daki Ingolstadt ve Neckarsulm’daki ve Meksika’daki San José Chiapa’daki fabrikalarının karbon nötr olma yolunun yaklaşık dörtte üçü olduğunu söylüyor. Fakat bu bile ne kadar kararlı olduğunu herkese gösteriyor.

Audi AG’nin üretim ve lojistik yönetim kurulu üyesi Peter Kössler şunları söyledi: ‘Bir otomobilin yaşam döngüsündeki emisyonların büyük bir kısmı, kullanım aşamasında üretilir. Bununla birlikte, elektrikli araçların artan oranıyla birlikte, bu emisyonlar giderek üretim aşamasına kaymaktadır.”

“Bu, üreticiler olarak çok fazla önem verdiğimiz bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Üretim tesislerimiz için karbon nötrlüğünü elde ederek ve bu aşamayı da sürekli olarak tedarik zincirimize taşıyarak, otomobillerimizin müşteriye çok daha az bir karbon üretecek şekilde ulaşmasını sağlıyoruz.”

Diğer çevreci girişimler arasında araba yapımında geri dönüştürülmüş alüminyum kullanılması ve karbon nötrlüğüne ulaşmalarına yardımcı olabilecek ortaklarla birlikte çalışmalar yer alıyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here