Audi e-tron GT 9 Şubat’ta Geliyor

1
1152

Alman üreticinin yeni elektrikli canavarı Audi e-tron GT sonunda gün yüzüne çıkacak. Uzun süredir merakla beklenen aracın lansmanı 9 Şubat’ta

Audi e-tron GT

Tanıtımı ile büyük bir heyecan ve merak uyandıran aracın lansmanı ve piyasaya sürülme tarihi bekleniyordu. 9 Şubat 2021 olarak açıklanan lansman tarihine dair son bilgileri markanın tasarım patronu verdi. Marc Lichte Audi e-tron GT bir gran turismo. Bu tabir orijinal olarak uzun mesafeli yarışlara çıkan spor otomobiller için kullanılırdı. diyor ve ekliyor: GT modelleri bu yüzde safkan spor otomobillere göre daha konforlu yapıları ve daha geniş kabinleriyle öne çıkarlar. Tamamen elektrikli bir gran turismo olan e-tron GT, bu denge işini gücün yanına akıllıca düşünülmüş verimlilik çözümlerini de ekleyerek sağlıyor.

Aslında bu açıklamada özellikle verimlilik üzerinde durulması dikkat çekiciydi. Çünkü spor bir araç tasarlarken genellikle performansa dayalı bir yapılandırma ve donanım dikkat çeker. Ancak Marc Lichter bunun Audi e-tron GT için çift yönlü olduğunu özellikle vurguladı. Elektrik gücüyle beraber kullanıcılarına yüksek bir performans sağlıyor. Ancak bunu yaparken de verimlilikten feragat etmeden aksine daha da arttırarak sunulduğunu belirtiyor. Böylelikle aslında beklentileri de bir üst basamağa taşımış oldular.

Ne Bekleniyor ?

Daha düşük hava direnci sağlayan bu aracın en önemli artılarından birisi. Bu daha geniş menzil anlamına gelir. Elektrikli hareketliliğin bu temel fiziğini E-Tron GT için tasarım ilkesine haline dönüştürdüğünü öne sürüyor Audi. Biçimin işlevin en büyük destekçisi olduğunu ve de bu aracı tasarlarken biçimsel aerodinamik desteğinden ve verimliliğinden oldukça yararlanıldığını söyleyen tasarım patronu; e-Tron GT’nin tasarımı bu nedenle gelecekteki elektrikli modellerin tasarımının temelini oluşturuyor “diye devam etti.

9 Şubat’ta  tam olarak tanıtılacak olan E-Tron GT, 2020’nin sonlarına doğru Avustralya’da piyasaya sürülen E-Tron ve E-Tron Sportback SUV kardeşlerinin ardından markanın ikinci tamamen elektrikli modeli olacak.

Porsche Taycan ile paylaşılan J1 platformuna dayanan E-Tron GT, iki elektrik motoru ve 475kW güç, 830Nm tork ve bir alt güç için 93.4kWh lityum iyon pil kullanan amiral gemisi RS varyantı seçeneği sunacak. 3,5 saniye 0-100km sprint süresi.

İkinci El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here