Arabanı Değerinde Satmanın 8 Önemli Püf Noktası

2
47201

Araba satma kararı verildiğinde, ilan yayınlarken en çok sorulan soru “arabam kaç para eder?” sorusudur. Arabanın değerini belirlerken, ikinci el piyasasının değerlendirmesini doğru yapmak, arabanın hasar durumu, yaşı, donanımı gibi özelliklerini dikkate alarak fiyat belirlemek gerekir. Eskiden doğru fiyat vermek için aracını satacak kişiler ilan sitelerinde kendi araçlarına benzer araçları filtreler ve listelenen ilanların ortalama fiyatı üzerinden bir fiyat belirlemeye çalışırlardı. Artık bunu yapmaya gerek yok. Çünkü, arabam.com`un Arabam Kaç Para özelliği ile artık satıcılar arabalarının bilgilerini girerek araçlarının satış fiyatını net bir şekilde görebiliyor ve ilana koyarken pazarlık payını ekleyerek araçlarını değerinde satabiliyorlar.

Başa dönelim, ilan verirken dikkat etmeniz gerekenleri en baştan toparlayalım istedik. İkinci elde araba satmayı ya da hızlı bir biçimde ama doğru fiyatlarla araba satmayı kolaylaştıracak ipuçlarına göz atalım:

Arabanı Değerinde Satmanın 8 Önemli Püf Noktası

1Daha çok kişiye ulaşın: Online Platformlara İlan Verin

Arabanızı hızlı ve değerinde satmak için ilk yapmanız gereken şey, geniş bir alıcı kitlesine ulaşmak. Bu amaçla online ikinci el araba ilanı verebileceğiniz çok sayıda platform var. Online ikinci el ilan platformları, sizin bireysel çevrenizden çok daha fazla kişiye üstelik de söz konusu ilanla ilgilenecek kişilere ulaşır. Bu amaçla sistemsel gelişime sürekli yatırım yaparlar. arabam.com arabasını satmak isteyenleri daha fazla kişiye ulaştırmak, daha fazla araç alıcısının güvenle araç almasını sağlamak, ilanları düzenli, kolay ulaşılır ve kolayca kategorize edilir kılmak üzere sürekli çalışıyor. arabam.com web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden ücretsiz olarak ilanınızı sadece 2 dakikada yayınlayabilirsiniz.

2Gerçek Alıcılarla Görüşün: İlanda Net Bilgi Paylaşın

Arabanızı hızlı ve değerinde satmanın bir diğer ipucu da vereceğiniz ilanın net, doğru ve detaylı bilgi içeriyor olmasına dikkat etmektir. Yanlış bilgi verirseniz ilana istinaden arayarak aracı görmeye gelen ancak araç başında vazgeçenlerle epeyce zaman kaybetmek zorunda kalabilirsiniz. Eksik bilgi de gerekli gereksiz aranmanıza neden olarak yine bolca zaman kaybettirir. Araçla ilgili tüm bilgileri doğru, detaylı biçimde paylaşın ki, gerçekten ilgilenen kişilerle görüşün. İlanınızı yayınlarken bi`görelim özelliğini kullanarak, görüntülü aranma imkanı sağlayabilir, ilk görüşmeyi canlı olarak araç başında detayları göstererek yapabilir ve ilgili alıcılarla zaman kaybı yaşamadan görüşebilirsiniz.

3Alıcılara Tüm Bilgileri Verin: Kaliteli Fotoğraf Kullanın

Arabanızı hızlı ve değerinde satmak için vereceğiniz ilandaki fotoğrafları da önemseyin. Her ne kadar alıcılar ekspertiz raporu olmadan ya da detaylıca incelemeden zaten almayı düşünmese de arabanın ilandaki fotoğrafı önemlidir. Arabanızı iç dış yıkattıktan sonra ve içinde gereksiz çanta, poşet, pet şişe gibi dikkat dağıtacak herhangi bir şey olmadan aydınlık bir ortamda farklı açılardan fotoğraflarını çekin. Önden, arkadan, yanlardan dış cepheyi ve ön konsol, koltuklar ve bagaj hacmini gösteren iç mekan fotoğrafları ile binlerce ilan arasında fark yaratabilirsiniz.

4Aracınızı Değerinde Satın: Piyasa Değerine Uygun Fiyatla İlan Verin!

Aracınızı hızlı ve değerinde satmak için dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da aracın gerçek piyasa değerine uygun fiyatla ilan vermek olmalıdır. Eğer değerinin çok üzerinde bir rakamla ilan çıkarsanız ilanınıza ilgi az olacaktır. Değerinin çok altındaki bir rakam da hem sizin için üzücü bir sonuç doğurur hem de ikinci el araç dolandırıcısı olduğunuz şüphesine sebep olabilir. Peki, aracınızın gerçek piyasa değerini nereden bileceksiniz?

5İkinci El Araba Piyasa Değeri Nasıl Hesaplanır?

Bir aracın ikinci eldeki piyasa değerini hesaplamak çok zordur. Burada aracın markası, modeli, yaşı, vites, yakıt seçenekleri, rengi, segmenti, kaçıncı sahibinden satılık olduğu, plakası, bulunduğu il, hasar durumu gibi pek çok detay bir bütün olarak değerlendirilir. Ancak bir aracın ikinci eldeki değeri sadece bu verilerle ölçülmez. Burada arz-talep dengesi de oldukça fazla etkilidir. Bu nedenle ikinci el piyasasında söz konusu aracın ve muadillerinin hangi fiyatlarla satışa sunulduğu da dikkate alınmalıdır. Aracın gerçek piyasa değeri diğer araçların fiyatlarıyla yapılan bir optimizasyonla elde edilebilir. Peki, optimizasyonu nasıl yapabilirsiniz?

arabam kaç para

6Arabam Kaç Para

Arabam.com, Arabam Kaç Para ile size aracınızın pazarlıklar sonrası en son satış fiyatını net bir şekilde verebilen Türkiye`nin en gelişmiş ikinci el araç fiyatlandırma sistemini sunuyor. Sistemi kullanmak çok kolay. Ana sayfadaki Arabam Kaç Para bağlantısına tıklamanız yeterli. Açılan sayfada aracınızın markası – modeli, yaşı, yakıt ve vites türünü girebiliyorsunuz. arabam.com, “arabam kaç para” hesaplaması için benzer özellikler gösteren araçların piyasada şu anki satış fiyatlarını inceler. Bu araçlar içerisindeki gerçekçi olmayan çok yüksek ve çok düşük bedelli olanları hesaplama dışında tutarak ortalamayı bulur. Aracınız ile ilgili verdiğiniz bilgileri ve piyasa eğilimleri ile mevsimselliği de hesaba katarak size “aracınızın fiyat aralığını” ve “aracınızın değerini” verir.

Aracın Değeri

7Aracın Değeri

Arabam Kaç Para ile değerleme yaptığınızda, aracınız için çıkan “aracın değeri”, aracınızı ilana koyup bireylere satış yaparsanız alabileceğiniz tutarı gösterir.

“Fiyat aralığı”nda ise, aracınızın kondisyonu – hasar durumu ve donanımına bağlı olarak maksimum minimum değer aralığını görebilirsiniz.

 

8Arabamı ne kadardan ilana koymalıyım?

Arabanızın değerini öğrendikten sonra, üzerine pazarlık payını da koyarak ilan verebilirsiniz.

“Arabam kaç para eder”, “arabamın değer ne”, “arabamı ne kadardan ilana koymayalım” sorularının cevabı için hemen aşağıdaki bağlantıyı tıklayın:

Arabam Kaç Para?

2 YORUMLAR

  1. Yeni bir arabanın değerini tesbit edemiyor. Örneğin: 2017 Seat Leon 1.0 ecomotive style’ın değerini tesbit edemedim…
    Abdullah Şevki

    • Abdullah Bey Merhaba;

      arabam kaç para olarak fiyatlama sistemimizi güncelledik, tekrar denemenizi rica ederiz. Sonrasında yorumlarınız olursa aracınızın detaylı bilgilerini iletisim@arabam.com`a atabilirseniz, detaylı inceleyip size dönebiliriz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here