Tesla Model Y Yola Çıkıyor!

0
11602
Tesla Model Y

Tesla Model Y fiyatı nasıl? Tesla Model Y teknik özellikleri ve fiyatı yanında lansman hakkında biraz araştırma yaptık…

Önce biraz Tesla Model Y görsellerine bakalım…

Tesla Model Y Tanıtıldı!

Nikola Tesla’nın muhteşem vizyonundan ilham alan Tesla markası, en az bu mucit kadar etkili bir hikaye yazıyor. Otomobil tutkunları için Tesla, başka bir nokta başka bir bakış açısı. Tesla model araçlar, ne kadar başarılı konusu tartışmalı ama elektrikli arabaların geleceğine dair net bir vizyon çizdiği bir gerçek. Ondan ilham alan dev otomobil markaları, yatırımlarını hibrit ve elektrikliye kaydırmadı mı? Tesla olmasa, onun yarattığı ivme olmasa belki de bir yüz yıl daha beklerdik bu yatırımlar için….

Şimdi, Tesla yeni bir modelin tanıtımı ile konuşuluyor: Tesla Model Y.

Ekonomik elektrikli SUV şeklinde sınıflanan Model Y, Model 3 üzerinden geliştirildi. Ulaşılabilir Tesla modeli olarak da tanımlananbilen Tesla Model Y teknik özellikleri ve fiyatı gibi detaylara bakalım…

Tesla Model Y Teknik Özellikleri

Elon Musk’un S,3,X,Y ifadesini hatırlayanlar bilir, ünlü işadamı, sürekli bu vurguyu yapıyordu. Tesla Model S, Model 3, Model X ve sonunda Model Y ile bu dörtlü tamamlandı.

Tesla Model Y Tasarım Detayları

Tesla Model 3 tasarımını bilenler hemen hatırlayacaktır. Doygun hatları olan oldukça minimal bir sedandı. İşte bu yeni ekonomik SUV model Tesla Y’Nin tasarımı da tam olarak böyle. Sadece yerden yüksek bir otomobil ve biraz daha iri. Tasarım detaylarında elbette elektrikli bir otomobil olmasına dair epeyce vurgu var. Arkaya doğru alçalan tavan ve iri farlar da Model 3 ile biraz benzeşiyor.

Tesla Model Y’nin İçi Nasıl?

Tesla Model Y’nin iç mekanı da keyifli. Öncelikle tüm Tesla arabalarda olduğu gibi çok minimal. 7 koltuklu geniş iç mekanda panoramik cam tavan da ayrıca bir ferahlık hissi sunuyor. 15 inç dokunmatik ekran sunuyor.

Tesla Model Y Teknik Özellikler

Tesla Model Y’nin Güvenlik Özellikleri

Elon Musk, Tesla Model Y Euro NCAP’ten beş yıldızı kapar diyor. Zira, aracın otonom sürüş özellikleri ve güvenlik donanımına güveniyor. Otonom sürüş özellikleri dikkat çekici olan araç, çok önemli güvenlik donanımlarına sahip. Acil durum freni, çarpışma uyarısı, kör nokta uyarı sistemi gibi ekipmanlar tam olarak otonom sürüşe odaklanmış olarak tasarlanmış.

Önce menzil konusuna bakalım:

Markanın dördüncü otomobili olan ve bir SUV olarak tasarlanan Model Y’nin arazi koşullarında dayanıklılığı oldukça iyi. Diğer yandan menzil konusunda da başarılı sonuçlar sunuyor.

Standart Range: 230mil

Long Range: 300mill

Dual Motor AWD: 280mill

Performance: 280mill

Tesla Model Y’nin Fiyatı Nasıl?

Elon Musk, iyi bir mühendis ama esas çok iyi bir marka yöneticisi. Tesla Model Y hakkında yine çok çarpıcı, çok dikkat çekici açıklamalar yaptı. Onun bu çıkışları satışları da tetikliyor. Musk diyor ki, Model Y’, Model S ve Model 3’ün toplam satışlarını ikiye katlar. Peki, Tesla Model Y kaç para?

Marka, bu model için 4 farklı paket sunuyor: Standart Range, Long Range, Dual Motor AWD, Performance.

Tesla Model Y kaç para? Aracın baz versiyonu olan Standart Range fiyatı 39 bin dolardan başlıyor.

Tesla Model Y Long Range’nin fiyatı ise 47 bin dolar şeklinde duyuruldu. Elbette bunlar, Model Y’nin başlangıç fiyatı.

Tesla Model Y Dual Motor AWD fiyatı ise 52 bin dolardan başlıyor.

Tesla Model Y Performance donanım paketinin fiyatı ise 60 bin dolar.

Tesla Model Y Donanım Paketleri ve Özellikleri

Standart Range, Long Range, Dual Motor AWD ve Performans seçeneklerine sahip.

Tesla Model Y Standart Range: 370km menzile sahip. 194km/s maksimum hız sunuyor. 0-100km/s hızlanmasını 5,9 saniyede tamamlıyor. 

Tesla Model Y Long Range: 482km menzil sunuyor. Maksimum hız verisi ise 209km/s. 0-100km/s hızlanmasını ise 5 saniyede tamamlıyor. 

Tesla Model Y Dual Motor AWD: Çift elektrikli motor ve 4 tekerden çekiş sunuyor. Çift elektrikli motoru ile çok güçlü bir sürüş sunuyor. 450km/s menzil sunuyor. Maksimum hız 241km/s. 0-100km/s hızlanması ise 3,5 saniye. 

Tesla Model Y Performans: 450km menzil sunuyor. 241km/s maksimum hızlanma sunuyor. 0-100km/s hızlanmasını da 3,5 saniyede tamamlıyor. 

Tesla Model X ile Benzerlik

Tesla’nın yeni modeli olan Y, aslında hem Modle X ile hem de Model 3 ile çok benzer özleliklere sahip. Ancak bu benzerlikleri otomobillerle haşır neşir olmayanların öyle hemen fark etmesi zor biraz.

  • Aracın ön kısmı tamamen Model 3’ten alınma.
  • Genel hatları ile Model X’in biraz daha küçük bir versiyonu gibi…

Gelecek Tesla modelleri de bizi şaşırtacak detaylara sahip…

Tesla Model Y Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

Tesla yeni kompakt SUV modeli Y ile epeyce gururlanıyor. Los Angeles Tesla Studyo’da yapılan lansman ile araç hakkında detaylı bilgi verildi. SUV kadar işlevsel ama spor araba kadar hızlı olan araç, şimdiden heyecan uyandırmayı başardı. 2020 yılında aracı piyasaya sürecek. Ama her zaman ki gibi, lansman bitmeden siparişler alındı bile…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here