Ford Edge 2,0 TDCi Powershift İncelemesi

1
48711

Ford Edge tasarım özellikleri, aracın kendine özgü karakterini belirliyor. Peki, 2019 Ford Edge fiyatı nasıl? Edge ne kadar yakıyor ya da Ford Edge kullanıcı yorumları nasıl? Ford Edge hakkında detaylı bir inceleme yaptık.

Ford Edge’nin Tasarım Detaylarına Bakalım!

İkinci nesil Ford Edge 2018’de yola çıktı. 2018 Ford Edge modeli, özellikle Avrupa pazarındaki SUV ihtiyacına yönelik bir araç olarak planlanmıştı. İlk kez 2015 yılında gördüğümüz Ford Edge, köşeli ve keskin çizgileri ile farklı bir stile sahip. Çok erkeksi, çok sert bir SUV olarak tasarlanan Edge’nin stopları ve farlarında yenilikçi izler de gözleniyor. Ama Ford tasarımcıları, bu aracın zamanla klasikleşen bir tarzı olsun istiyorlar ve genel hatlarla çok oynamıyorlar. Diğer yandan Avrupa SUV pazarına baktığımızda tasarımlar yuvarlak, dinamik, kaslı iken Ford Edge’nin tasarımı çok farklı bir dile sahip. Bu yönüyle de epeyce dikkat çekiyor.

Ford Edge’nin iç Mekan Özelliklerine Bakalım!

Kuga’nın abisi Edgenin dışı, gerçekten özgün bir karaktere sahip. Ancak iç mekanda Ford araçlarındaki genel stilin benzeri var. Edge’nin iç mekanında çok özgün detaylar olmasa da kullanımı kolay, sade ve ferah bir yaşam alanı sunuyor. İç mekan hakkında bazı notlar aldık:

  • Ön ve arka koltuklarda ısıtma ve ön koltuk için soğutma fonksiyonu var.
  • Küçük eşya gözleri konusunda fazlaca alternatif sunulmuş.
  • Multimedya ekranın konumu, çözünürlüğü ve dokunmatik hassasiyeti başarılı.
  • Ön kapı içi şişe gözleri geniş.
  • Direksiyonun solunda küçük bir çekmece var.
  • Hem önde hem arkada 12V güç çıkışı var.
  • Konsolun tamamında yumuşak plastik kullanılmış. Bu da premium algıyı arttırıyor.
  • Dijital gösterge grubu ortasında üç farklı bilgi menüsü bulunuyor.

Ford Edge Motor Seçenekleri

Ford Edge motor seçeneklerinde 2,0 litrelik dizel motor seçenek. Çift turbo beslemeli 210HP güç ve 450 NM’lik maksimum tork Ford Edge motorunun özeti. Alt devirlerden itibaren canlı olan motor ani hızlanma isteklerine cevap veriyor.

Ford Edge dizel motoru 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla geliyor.

Ford Edge’nin sürüş dinamiklerine baktığımızda onun ataklığını biraz sorguluyoruz. Pek çok test pilotu da aracın özgün karakterini, güçlü motor ve kaliteli işçiliğini överken hızlanma verilerine biraz olumsuz bakmış. 1949 kiloluk bir araçtan bahsediyoruz. Motor çok güçlü ancak ani hızlanmada çok çok iyi değil. Özellikle Ford Kuga ile Ford Edge kıyaslandığında Kuga’nın daha dinamik sürüş sunduğunu görüyoruz.

Ford Edge Kullananlar Ne Diyor? / Ford Edge Yorumları

Ford Edge yorumlarına baktığımızda genel anlamda çok sevilen, çok karakterli bir araçla karşılaşıyoruz.

Ferah kabin, küçük eşya gözlerinin bolluğu, güç bağlantı noktaları beğenilen özellikler arasında. Ancak ağırlık transferindeki salınım ve aynı fiyata premium sınıfın baz araçlarının alınabiliyor olması eleştiriliyor.

Edge’nin Yol Tutuşu Nasıl?

Dört tekerden çekişli otomobilde elektronik olarak çalışan Dinamik Tork Kontrolü sistemi bulunuyor. Dört tekerden çekiş sistemi ön ve arkadaki tork dağılımını tutunma ihtiyacına göre dağılıyor. Özlelikle kaygan zeminde kesintisiz ilerlemek adına yola daha fazla tutunan yöne tork aktarımı artıyor.

Ford Edge Teknik Özellikler

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı-Turbo/ Önde ve enlemesine

Silindir/ Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1997cc

Maksimum Güç: 154kW/ 210 HP 3750d/d

Maksimum Tork: 450 Nm 2000-2250 d/d

0-100km/s Hızlanma: 9,6 saniye

Maksimum Hız: 211km/s

Ford Edge Boyutlar

Uzunluk: 4808mm

Genişlik: 1981mm

Yükseklik: 1692mm

Ford Edge Bagaj Hacmi: 602 litre.

Dizel Ford Edge Yakıt Tüketim Miktarı

Fabrika verilerine göre aracın yakıt tüketimi ortalaması 5,8 litre.

Ford Edge Fiyatı Nasıl?

2019 Ford Edge fiyatı 100 bin USD’den başlıyor. İkinci el Ford Edge fiyat listesi için arabam.com Arazi Aracı ve SUV ilanlarını filtreleyebilirsiniz. 2. el Edge fiyatlarına baktığımızda en düşük rakamın 350 bin rakamından başladığını gözlemliyoruz.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here