Ford 2030’a kadar Avrupa’da tam elektrikli bir marka olacak. Otomotiv üreticisi, 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olma planını duyurdu. Ford, bu dönüşümün öncülüğünü şirketin Almanya’nın Köln kentindeki genel merkezine yapılacak 1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirecek.

Ford 2030’a Kadar Avrupa’da Tam Elektrikli Bir Marka Olacak

Avrupa’daki tüm Ford binek araçları, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale gelmeden önce, ister tamamen elektrikli ister plug-in hibrit olsun, 2026 ortasına kadar sıfır emisyon kapasitesine sahip olacak.

Ek olarak, Ford’un ticari araç yelpazesi de 2024 yılına kadar sıfır emisyon özellikli olacak. Tamamı elektrikli veya plug-in hibrit seçenekli olabilir. Otomobil üreticisinin ticari model yelpazesinin üçte ikisinin 2030 yılına kadar saf EV’ler ve plug-in hibritler olması bekleniyor.

Ford 2030'a Kadar Avrupa'da Tam Elektrikli Bir Marka Olacak

Ford Avrupa, Almanya’nın Köln kentindeki üretim merkezini ve genel merkezini modernize etmek için 1 milyar dolar harcayacak. Yatırım, 2023 yılında üretilecek olan ilk Avrupa odaklı seri üretim arabası için kullanılacak. Bu yatırım ile tamamen elektrikli model ile tesisi ‘Ford Köln Elektrifikasyon Merkezi’ne dönüştürecek.

Yeni elektrikli Ford modeli, iki otomobil üreticisi arasındaki bir platform paylaşım anlaşmasının ardından VW Group’un VW ID.3, ID.4 ve daha fazlasının temelini oluşturan MEB modüler platformunda yer alan ilk model olacak. Ford, burada üretilen ikinci bir EV için “potansiyel” olduğunu ve ayrıntıların daha sonraki bir tarihte takip edileceğini sözlerine ekledi.

Ford 2030'a Kadar Avrupa'da Tam Elektrikli Bir Marka Olacak

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, “90 yıldır Almanya’daki faaliyetlerimizin merkezi olan Köln tesisimizi dönüştürmeye yönelik bugün duyurumuz, Ford’un bir nesilden fazla süredir yaptığı en önemli faaliyetlerden biridir.” dedi. Ayrıca Rowley, “Büyüme stratejimizin kalbinde yer alan elektrikli araçlarla Avrupa’ya ve modern bir geleceğe olan bağlılığımızın altını çiziyor.” dedi.

Ford-Werke GmbH Genel İşler Konseyi başkanı Martin Hennig, “Köln’deki üretim ve geliştirme tesisini Ford’un Avrupa’daki e-mobilite merkezi haline getirme kararı, tüm işgücü için önemli bir sinyal.” dedi. Ayrıca Martin Hennig, “Çalışanlarımız için uzun vadeli bir bakış açısı sunuyoruz. Ve aynı zamanda onları bu elektrikli geleceği şekillendirmeye yardımcı olmaya teşvik ediyoruz.” dedi.

İkinci El Ford Fiyatları

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here