Benim Arabam Kaç Para Eder ve Arabamı Nasıl Satarım?

5
16254

Bugün 2. el araç piyasasında en çok sorulan sorulardan biri “benim arabam acaba kaç para eder” ve “arabamı en hızlı şekilde değerinde nasıl satarım?”. İkinci el otomobil piyasasının hiç olmadığı kadar hareketli olduğu son üç yılda ortaya çıkan tabloyu ve arabasını satmak isteyenlerin ihtiyaç duyacağı ipuçlarını öğrenmek için okumaya devam edin…

Benim Arabam Kaç Para Eder ve Arabamı Nasıl Satarım?

İkinci el oto pazarlarında ya da online platformlarda arabasını satmak isteyen pek çok kişinin aklında iki soru vardır: arabasını değerinde satmak ve hızlı satmak. Bir otomobili, ikinci el piyasasında gerçek değerinde ve hızlı bir şekilde satmaya “karlı satış” denir. Ancak bu “karlı satış” için piyasa bilgisi, güvenilir bir pazar gerekir. Tam da bu ihtiyaçtan yola çıkan arabam.com, iki ürün hazırladı: arabam kaç para ve Trink Sat!

Terzioğlu’nun 2. El Otomobil Fiyatları Nasıl Belirleniyor röportajına da bakın!

arabam.com Genel Müdürü Zafer Terzioğlu ve AutoClub Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ, işte bu iki ürünün özelliklerini ve son yılların ikinci el araba piyasasını değerlendiren bir röportaj yaptılar.

Türkiye 2. El Otomobil Pazarı Nereye Gidiyor?

Zafer Terzioğlu RöportajlarıYukarıda da bahsettiğimiz gibi arabam.com Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, geçtiğimiz günlerde AutoClub Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ’ın sunduğu Auto Gündem‘in konuğu oldu. Terzioğlu, son bir kaç yılda yaşanan gelişmelerle değişen 2. el otomobil pazarının analizini yaptı. Terzioğlu, kurdaki artışa paralel olarak sıfır araç fiyatlarındaki iki hatta üç katına varan fiyat artışını da yorumladı.

Arabamı nasıl satarım, sıfır arabalar neden çok pahalı, ikinci el araba neden daha çok satılıyor gibi sorulara yanıt olarak Zafer Terzioğlu, piyasaya yön veren bazı ana hatların altını çizdi.

“Kurdaki artışın birey gelirine yansımaması, sıfır otomobillerin de döviz kuruna bağlı olarak iki katına çıkan fiyat etiketi ile satışa sunulması sıfır araba pazarını büyük ölçüde daralttı. Daha önce sıfır araç pazarının can kurtaranı olan filo kiralama şirketlerinin yeni araç alımını durdurması da yine pazarda önemli bir daralma yarattı. Sıfır araç talebindeki azalmayla birlikte markaların Türkiye pazarına daha az araç getirmesi ve kampanya yapmaması da diğer bir etken. Tüm bu etkenler bir arada sıfır araç pazarının daralmasına, ikinci el pazarının hareketlenmesine ve Türkiye araç parkının eskimesine neden oluyor”…

Arabamı Değerinde ve Hızlı Satmak İstiyorum!

Bilindiği üzere kurdaki artışa paralel olarak sıfır otomobil fiyatlarının yükselişine karşın bireylerin gelirlerinin aynı kalması ya da söz konusu seviyede artmaması, sıfır km araba almaktan uzaklaşmaya neden oldu. Bu da ikinci el pazarının hiç olmadığı kadar canlı bir hale gelmesini açıklıyor. Peki, 2. el araba satan herkes, aracının gerçek değerinde fiyat etiketi koyabiliyor mu? Diğer yandan hızlı bir biçimde ikinci el araba satmak neden zor? Tam da bu noktada arabam.com, kullanıcıya avantaj sağlayacak bazı ürünler geliştiriyor. Zafer Terzioğlu, arabam.com uygulamalarının ikinci el araba satışı yapmak isteyenlere sunduğu avantajlardan da bahsetti.

“arabam.com’da aylık 200 milyonun üzerinde görüntüleme var. Bu görüntülemeler üzerinden araba alma ve satma eylemi gerçekleşiyor. Sistem, sunduğu bazı uygulamalarla süreci kullanıcı için kolaylaştırıyor. Örneğin arabam.com’un sunduğu çok popüler uygulamalardan biri arabam kaç para ile aracınızın gerçek değerini öğrenebilirsiniz. Burada uygulama, TRAMER sorgusu, değişen parça, marka-model-yaş gibi bilgileri kullanan bir algoritma ile çalışıyor ve size aracınızın piyasadaki değerini söylüyor.

Diyelim ki arabanızı hemen satmak istiyorsunuz; arabam.com Trink Sat ile arabanıza fiyat almanız yeterli. arabam kaç para algoritmasını kullanarak ve ekspertiz bilgileriyle birlikte aracınızın gerçek değerini belirleyen sistem, size hemen bir teklif yapıyor. Arabanızı satmak istiyorsanız bir saat içinde ödemeniz yapılıyor ve araç alınıyor”

Zafer Terzioğlu’nun verdiği bilgileri değerlendirmek ve röportajı izlemek için videonun üzerine tıklayınız…

Arabanı arabam.com`a değerinde Trink Sat!

 

 

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here