Arabalarla İlgili Etkileyici ve İlginç Dünya Rekorları

0
2238

Günümüzde birçok şeyin rekoru tutulmakta. Bunların belirli bir kısmı da otomotiv dünyasından geliyor. Onlarca farklı ve ilgi çekici rekor kırılıyor olsa da bu yazımızda birkaç etkileyici ve değişik dünya rekorları paylaşmak istedik.

En dar paralel park rekoru

İngiliz gösteri şoförü Alastair Moffatt, Han Yue’nun rakipsiz rekorunu geçerek en sıkı araba paralel park etme unvanını geri kazandı.

Dünya Rekorları - Paralel Park Fiat

Gloucestershire’lı sürücü daha önce de iki kez rekoru kırmıştı. Bu yılın başlarında Birmingham’da gerçekleşen bir girişim sırasında sürdüğü Fiat 500C 1.2 Cult aracından sadece 7.5 cm daha uzun bir boşluğa paralel park yapmayı başardı.

Dünya Rekorları - Paralel Park

Bir arabayı en uzun süre engelleme rekoru

Bir arabanın gidişini en uzun süre engelleme rekoru, 26 Temmuz 2015 tarihinde Almanya’nın Mainz kentinde kırılmıştır. Rekor Gerald Gschiel (Avusturya) tarafından elde edilen 22.33 saniyedir.

Girişimde kullanılan araba bir Chevrolet Corvette Z-06 idi.

Dünya Rekorları

En Uzun Sürücüsüz Araç Geçidi

Sürücüsüz otomobiller tarafından oluşturulmuş en büyük geçit töreni rekoru 55’tir. 28 Kasım 2018’de Chongqing, Çin’de Chongqing Changan Automobile Co., Ltd. (Çin) tarafından gerçekleştirilmiştir.

Dünya Rekorları - Sürücüsüz Konvoy

Arabaların 3.2 km’lik geçit rotasını otonom bir şekilde bitirmeleri 9 dakika 7 saniye sürdü.

Bu, aynı kuruluş tarafından 24 saat içinde bu rekordaki ikinci başarılı girişimdi. Önceki gün toplam 44 araba başarısını elde etmişlerdi.

En Uzun Araba Rekoru

ABD, Kaliforniya’dan Jay Ohrberg tarafından kırılmıştır. Ohrberg  tarafından tasarlanan araba 30.5 m (100 ft) uzunluğunda 26 tekerlekli bir limuzin. Araba, dalış tahtasına sahip yüzme havuzu ve büyük boy su yatağı gibi birçok özelliğe sahip. Amacı filmlerde ve gösterilerde kullanılmaktı.

Dünya Rekorları - En Uzun Araba

En Hızlı Araç Rekoru

Resmi kara hızı rekoru 1.227.985 km / s (763.035 mi / s) (Mach 1.020), Andy Green (İngiltere)’e aittir. Rekor Green tarafından 15 Ekim 1997’de ABD, Nevada, Black Rock Çölü’nde kırılmıştır.

Otomobil, 222 kN (50.000 lb) itme gücü üreten iki Rolls-Royce Spey 202 jet motoruyla çalışıyor.

Dünya Rekorları - En Hızlı Araç

En Hızlı Polis Arabası

Görünüşe göre Dubai’deki polis, hızlı spor arabalarındaki zengin işadamlarına ayak uydurmak istiyordu. Bu yüzden gezegendeki en güçlü arabalardan birine yatırım yapmaya karar verdi: bir Bugatti Veyron. Araç, 407 km / sa (253 mil / sa.) hızda ve 1000 beygir gücünde. 16 silindirli motoru 0 ‘dan 60 mph’ a sadece 2,5 saniyede çıkıyor. Dubai Polisi, yeni oyuncağını Nisan 2016’da mütevazı bir 1.6 milyon ABD Doları karşılığında aldı. Fakat bu onların ilk süper arabası değil – zaten bir Lamborghini Aventador’a sahiplerdi.

Dünya Rekorları - En Hızlı Polis Arabası

50 Arabayı Park Etme Rekoru

Şu anki 22 dk 16,7 sn’lik rekor, 2012’de Gatwick havaalanındaki bir otoparkta kırıldı.

Dünya Rekorları - 50 araç Park

Brodie Branch, Fiat 500’den BMW 5 Serisine kadar çok çeşitli araçlar da dahil olmak üzere 50 arabanın tamamını kendi başına park etmeyi başardı. 

Bir Arabayla Ziyaret Edilmiş En Fazla Ülke Sayısı

German Gunther Holtorf 1988 ve 2014 yılları arası hayatının 26 yılını dünyada gezerek geçirdi. Bu süreçte Otto takma ismini verdiği Mercedes-Benz G-Wagen’i kullandı. Yolculuğu boyunca toplamda 180 ülkeyi gezdi.

Tek bir devam eden araba yolculuğuyla gezilen en fazla ülke rekoru ise 111 ülke. Rekor Jim Rogers ve Paige Parker’a ait. Üç yıl boyunca 152.000 milden fazla yol katettiler. Altı kıtada, özel bir SLK Cabrio’nun gövdesine sahip bir Mercedes G-Wagen’de seyahat ettiler.

Dünya Rekorları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here