Yeni Nesil Audi Q4 E-Tron ’un Detayları Gelmeye Başladı

2
2490
Audi Q4 E-tron

Audi elektrikli araç konusunda büyük yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen E-Tron serisine 2025 yılına kadar 20 yeni otomobil ekleneceği Audi yetkilileri tarafından dile getirilmişti. Bu sportif ve elektrikli seriye eklenecek olan demirbaşlardan Audi Q4 E-tron Sportback konsept olarak tanıtıldı.

Audi Q4 E-tron

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Q4 E-Tron klasik versiyonundan daha sportif hat dinamiklerine sahip olan model üzerinde mühendislik detaylarını her yerinde görmek mümkün. Özellikle rüzgar direncini azaltmak için ön kapının başlangıç ve arka kapıların bitiş noktalarına yapılan rüzgar geçiş alanları zaten güçlü motor seçenekleri ile gelecek Sportback E-Tron Q4’ü daha daha sarsılmaz ve hızlı yapacağı aşikar bir şekilde belli.

Audi Q4 E-tron, her ne kadar dışı çok sert görünse de içinde bir teknolojik donanım yarışması var gibi gözüküyor. Tavan çizgilerinin arka C sütununa doğru ciddi oranda alçalması modele sportiflik katarken Coupe tarzı vermiş. Ama bizim asıl merak ettiğimiz bu alçak C sütununun iç mekandaki yaşam alanından ne oranda çaldığı, yani arabayı sportif ve Coupe tarzı yaparlarken acaba iç mekanda ki yaşam alanından ödün verildi mi? Bu sorunun cevabınıda muhtemelen 2021 yılının sonlarında öğrenmiş olacağız.

Arka tasarımında boydan boya kaplayan Audi’nin yeni nesil far grubu ve tamponda yer alan 4 sahte çıkış ile üzerindeki E-Tron yazısı otomobile karizmatiklik ekliyor. 3 boyutlu jant tasarımları oldukça şık duran Q4 Sportback’in yakışıklılık konusunda endişesi bulunmuyor.

Her ne kadar dışı çok sert görünse de içinde bir teknolojik donanım yarışması var gibi gözüküyor. E-tron Audi’nin Virtual Cockpit adı verilen düzeni ile geliyor. Devasa dijital ekranlarla fiziksel tuşlara veda ettiğimiz E-Tron serisi bizi şaşırtıp kendine hayran bırakmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Türkiye’ye Otomotivde Yeni Liman ”Ro-Ro” Limanı Oyak Port.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here