Apple Car İçin Tek Seçenek Kaldı

Apple Car İçin Tek Seçenek Kaldı. Hyundai ile Apple’ın uzun zamandır beklenen elektrikli otomobilini üretmek için teknoloji devi Apple ile neredeyse bir anlaşma imzalama aşamasına gelmesi üzerinden çok uzun süre geçmedi. Anlaşmanın şartlarında Kia’nın projeyi yürütmekle görevlendirdiği tahmin edildi ancak hepimizin bildiği gibi müzakereler başarısız oldu. Apple sonrasında hızla şansını  Nissan ile denedi, ancak bunda da başarısız olundu. Başka bir otomobil üreticisinin Apple ile ilgilenme olasılığı da gün geçtikçe azalıyor. Apple Car İçin Tek Seçenek Kaldı gibi görünüyor.

Apple Car İçin Tek Seçenek Kaldı

Otomobil Üreticileri Onun Üretimi İle İlgilenmiyor. Peki Şimdi Ne Olacak?

Bunun nedeni nedir? Çünkü hiç kimse bir rakibin, özellikle de nihai hedefi koltuk malzemelerinden dış tasarıma kadar hemen hemen her modern araç özelliklerine meydan okumak olan ürününü üretmek istemez. Bir otomobil üreticisinin, rakip için bir sözleşme derleyicisinden biraz daha fazlası olması hiçbir iş anlayışına uymuyor.

Apple Car İçin Tek Seçenek Kaldı

Bloomberg’e göre, Apple’ın Tesla Model S (veya Model 3)ile devam etmek istiyorsa, ilerlemesi için gerçekten bir seçenek bırakıyor: Magna veya Foxconn gibi bir sözleşmeli üretici bulunmalıdır. Özellikle ikinci seçenek zaten Apple tasarımlı donanım ürettiği için iyi bir seçim olabilir. Apple mühendislerinin ne yapması gerektiği ile ilgili yönlendirmelerine de alışkınlar. Ancak Fisker Ocean’ı üretmeyi çoktan kabul etmiş olan Kanadalı otomobil parçaları tedarikçisi Magna’yı da göz ardı etmeyin.

Rapor, iki şirketin beş yıl önce Apple otomobilini yapmakla ilgili görüşmelerde bulunduğunu iddia ediyor. Bununla ilgili henüz hiçbir şey sonuçlanmadı. Fisker’in yanı sıra, Magna, Jaguar Land Rover, BMW ve Daimler de dahil olmak üzere otomobil üreticileri için otomobil üretme konusunda pek çok deneyime sahiptir.

Apple Car İçin Tek Seçenek Kaldı

Bazı endüstri gözlemcileri, Apple’ın, Magna seçeneği zaten mevcutken, Hyundai ve Nissan ile ilk etapta görüşmeler yapmasına da saşkınlar. Magna yıllar içinde mükemmel bir itibar kazandı ve Apple’ın taleplerini kesinlikle karşılayabiliyor. Ve Magna bir otomobil üreticisi olmadığı için rekabet riski de yoktur.

Şu anda Apple seçeneklerini keşfetmeye devam ediyor ancak gerçek şu ki hiçbir büyük otomobil üreticisi yardım etmek istemiyor. BMW’nin CFO’su geçtiğimiz günlerde Apple’ın otomobil pazarına girmek istediğini bilmesine rağmen “bundan hiç rahatız olmadığını” söyledi. Volkswagen ayrıca Apple’ı ciddi bir tehdit olarak görmüyor. Artık yanıldıklarını kanıtlamak Apple’a kalmış. Sizce Başarabilecekler mi?

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here