Aston Martin Lagonda SUV Hurdaya Ayrıldı

Aston Martin Lagonda SUV Hurdaya Ayrıldı. Rapide E yi piyasaya sürdükten sonra, Aston Martin’in serisinde halen tek bir tamamen elektrikli arabası yok. Ancak Aston Martin’in sahibi Lawrence Stroll, 2025’ten itibaren yeni bir elektrikli spor araba ve SUV piyasaya sürmeyi planladığını açıkladığında bu durum değişecek.

Aston Martin Lagonda SUV

Peki Aston Martin’in lüks EV’lere odaklanmış olan yeni bir Lagonda alt markası başlatma planına ne oldu? Bu plan devreye girerse Aston Martini ne bekliyor olacak?

DBX’in Daha Lüks Bir Lagonda Versiyonu Onun Yerini Alabilir

2018’de Aston Martin, Lagonda Vision elektrikli sedan ile yeni Lagonda markasının ön gösterimini yaptı. Bir yıl sonra Aston Martin, DBX’ten daha geniş, daha lüks bir iç mekana ve otonom teknolojiye sahip şık bir elektrikli SUV olan Lagonda All-Terrain Concept’i tanıttı.

Başlangıçta, All-Terrain Concept’in üretim versiyonu, Lagonda markası altında satılan ilk model olacaktı. Üretimi 2022’de planlanıyordu. Ancak, Aston Martin Lagonda SUV projesi artık hurdaya kaldırıldı. Bunun yerine, otomobil üreticisi kaynaklarını daha köklü Aston Martin markası altında satılacak elektrikli arabalara yöneltti. Bununla birlikte, Lagonda adı hala yaşayacak. Önümüzdeki ay, Mercedes-AMG patronu Tobias Moers’ın, Alman otomobil üreticisinin şirkette yüzde 20 hissesini satın aldı. Bunun ardından Lagonda ambleminin mevcut Aston Martin modellerinin daha premium versiyonlarına uygulanacağını açıklaması bekleniyor.

Aston Martin Lagonda SUV

Maybach S ve Maybach GLS gibi, mevcut Aston Martin modellerinin Lagonda versiyonları da büyük olasılıkla benzersiz tamponlar, revize edilmiş ızgarası ve daha lüks bir iç tasarımı ile ayırt edilecek. Bu nedenle, radikal bir tarza sahip Lagonda All-Terrain artık üretime girmeyecek. Ancak, Aston Martin’in DBX’in Maybach lüks seviyelerine sahip bir Lagonda versiyonunu piyasaya sürmesi ve SUV’nin popülaritesinden faydalanması gibi bir şansa sahip.

Böyle bir durumda, Lagonda DBS hiç şüphesiz 176.900 $ ‘dan başlayan ve Maybach GLS’den daha pahalı olan standart SUV’den daha pahalı olacak. Ayrıca hafif bir güç artışı da elde edebilir buna kanıt olarak Standart DBX; 542 hp ve 516 Nm tork üreten 4.0 litrelik çift turbo V8 ile güçlendirilmiş olduğunu söyleyebiliriz.

Aston Martin Lagonda SUV

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here