Mercedes ve BMW Ortak Projeden Vazgeçti. 2019’da BMW ve Daimler, iki şirketin 2024 yılına kadar Seviye 4 otonom teknolojiye yani yarı; otonomdan çok daha gelişmiş bir otonom teknolojiye sahip otomobili piyasaya sürmek amacıyla iki şirketin yeni Mercedes S-Serisi ve BMW iX’te sunulan teknoloji ile güçlerini birleştirdiklerini sürpriz bir şekilde duyurdular.

Mercedes ve BMW Ortak Projeden Vazgeçti ve Geçen Yıl Otonom Teknoloji Geliştirme Planlarını İptal Ettiler

otonom sürüş

Fakat maalesef bu ortaklık kısa sürdü. Geçen yıl, BMW ve Mercedes, ortaklığın geliştirme maliyetleri ve “mevcut iş ve ekonomik koşullar” nedeniyle askıya alındığını duyurdu. Şimdi, başka iki Alman otomobil üreticisi arasındaki bir ortaklık  da iptal edildi. 2019’da Mercedes ve BMW, Avrupa ve ABD’de araç paylaşımı, araç çağırma, elektrikli araç şarjı ve park hizmetlerini başlatan Your Now ortak girişimini kurmuştu.

Mercedes ve BMW Ortak Projeden Vazgeçti

Mercedes ve BMW, park uygulaması iş Park Grubunu Avrupa merkezli rakip EasyPark Group firmasına sattıklarını duyurdu. Bu satın alma, EasyPark’ın dijital park hizmetlerini, 22 milyondan fazla kullanıcısı olan ParkNow’un en popüler park uygulaması olduğu Kuzey Amerika pazarına yaymasını sağlayacak.

Mercedes ve BMW Ortak Projeden Vazgeçti

ParkNow, 11 ülkede 1.100 şehirde mevcuttur ve sürücülerin akıllı telefonlarını kullanarak caddede ve otoparklarda park etmek için rahatça ödeme yapmasına olanak tanıyor. Bu hizmetle müşteriler, uygulamayı kullanarak önceden park yeri ayırabilir, rezervasyon yapabilir ve ödeme yapabilir.

Mercedes ve BMW Ortak Projeden Vazgeçti

EasyPark ise 20 ülkede 2.200’den fazla şehirde, sürücülerin park etme ve elektrikli otomobil şarjını bulmasına, yönetmesine ve ödemesine yardımcı olan dijital park hizmetleri sunuyor. Kurumsal Başkan Yardımcısı Rainer Feurer, “EasyPark’ın ortak park hizmetleri işimizi satın almasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, devam eden dijital hizmetlerin devam eden gelişimine katkıda bulunan önemli bir adımdır. Müşterilerin yararına olacak  ve daha fazla yenilik için sürdürülebilir bir ivme yaratacaktır,” dedi

Mercedes ve BMW Ortak Projeden Vazgeçti

EasyPark Group CEO’su Johan Birgersson şunları ekledi: “Park Now’ı, müşterilerini ve tüm ekibi EasyPark Group’a davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu uygulama daha fazla şehir, park operatörleri ve ortak kullanıcılarımız için günlük hayata değer katmamızı ve mobiliteyi yalınlaştırmamızı sağlıyor. Bu uygulamayı satın almış olmak uzun vadeli büyüme ve yenilikçi yeteneklerimizi hızlandırmak için stratejik olarak önemlidir.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here