Gelecekteki Audi’ler Yağmur Yağacağını Tahmin Edecek

Gelecekteki Audi’ler Yağmurun Ne Zaman Yağacağını Bilecek. Son IIHS testlerinde, Hyundai’den Volvo’ya bir dizi araç olağanüstü sonuçlar elde etti. Amerikan kamyonları pek başarılı olmadı. Audi gibi lüks markalar dikkat çekici sonuçlarla insanların üzerindeki güçlü imajlarını desteklediler. Bu harika bir haber, ancak arabaların tamamen güvenilir ve yanılmaz bir noktaya gelmeleri için sürekli yenilik gerekiyor. Gelecekteki Audi’ler bu yeniliği çok yakından tadacak.

Gelecekteki Audi'ler

Yola Çıkmadan Önce Herhangi Bir Yol Zemini İçin Hazır Bir Araba Hayal Edin

Her üretici kendi payına düşeni yapmaya çalışıyor ve Audi en yeni gelişimi ile, koşulların daha iyi yaşanmasının sağlayacağından emin. Gelecekteki Audiler için Car-to-X sistemlerini kullanan Audi, teknolojiyi yüksek hassasiyetli sürü verileriyle geliştiriyor. Bu geliştirmedeki fikir, arabaların yol koşullarını tespit edebilmesi ve diğer sürücüleri kaygan yüzeylere karşı uyarabilmesidir – yeni RS e-tron GT’niz ile soğuk hava akımına doğru gidiyorsanız idealdir.

Gelecekteki Audi'ler

Audi’ye göre, “bu teknoloji yol yüzeyi tutunmasındaki en küçük değişiklikleri tespit edebilir, işlemek üzere buluta veri yükleyebilir ve yaklaşan sürücüleri neredeyse gerçek zamanlı olarak yoldaki buzlanma veya diğer kaygan koşullar konusunda uyarabilir. “İsveçli şirket NIRA Dynamics AB’nin patentli çözümünü kullanan sistem, tekerlek hızı ve hızlanma gibi şasi sinyallerini kullanıyor. Ancak, zaten bir çökme yaşadıktan veya kararlılık yönetimi programları müdahale ettikten sonra verileri buluta göndermek yerine, bu yazılım her zaman etkindir ve siz çekiş gücünde bir sorun fark etmeden önce bu kaygan koşulları tespit edebilir.

Gelecekteki Audi'ler

Bu veriler, olası istismarı önlemek için anonim hale getirilir ve diğer yol kullanıcılarının verileriyle, mevcut ve geçmiş hava durumu bilgileri gibi meta verilerle birleştirilir. Ardından “NIRA bulutu tarafından hizmet sağlayıcısı HERE Technologies’e iletilir. HERE konum platformuyla entegre edildiğinde, veri zekası, yol ağını kesin bir üç boyutlu model olarak temsil ediyor. ” Bu bilgi daha sonra arabalara geri gönderilir ve sürücü bilgi ekranında veya isteğe bağlı baş üstündeki ekranda gösterilir. Böylece tehlikeli bir alana yaklaşırken sürücüler uyarılabilir.

Bu yeniliğin başarılı olabilmesi için, çok sayıda aracın bu 3B modeli oluşturmak için verilerine katkıda bulunması gerekir. Ne kadar çok araç dahil edilirse, sistem o kadar iyi öğrenebilir, analiz edebilir ve haritalar oluşturabilir.

Hedef 3 Milyon Araç

Audi, bu yıl Volkswagen grubundan 1,7 milyondan fazla aracın dahil edileceğini ve hedefin 2022’de 3 milyon araç olacağını söylüyor. Bu teknolojinin daha başka faydaları da var. Belediyeler, kar temizleme hizmetlerini gerçek zamanlı olarak optimize edebilir ve hatta daha az yol tuzu kullanabilir.

“Sürücü destek sistemleri kendilerini ön koşullandırabilir ve daha yüksek hassasiyetle yolun durumuna göre ayarlayabilir ve navigasyon sisteminin rota yönlendirmesi, beklenen varış zamanının daha doğru bir hesaplamasını sunmak için yol koşullarını hesaba katabilir. Otomobilin içinde, tekerlek kaymasının kontrolü, örneğin aşınma seviyesini ve lastiğin performans seviyesini tespit ederek, lastik bakım hizmetlerinin geliştirilmesini sağlayabilir. ”

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here