Alex Ashmore İtiraflarda Bulundu!

0
684
Alex Ashmore

Alex Ashmore, günümüz teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri. Otomotiv teknolojileri konusunda yaptığı çalışmalar ile, bu sektöre yön veren insanlardan olarak göze çarpıyor. Delphi Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış Sonrasından Sorumlu Başkanı olarak görevini icra eden Ashmore, Covid-19 pandemisinin otomotiv sektöründe yarattığı zedelenme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çapıcı açıklamalarda bulunan Ashmore, dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalara değindi. Covid-19 pandemisinin otomotiv alanında yarattığı kaos ortamına hazırlıksız yakalanan global firmalara önerilerde bulunuldu. Bu salgın sürecinin etkisi nasıl yumuşayacak ve otomotiv endüstrisi artık tam üretime ne zaman geçebilecek? Sorularına cevap aramak, en önemli iş olması gerektiğini savundu.

Otomobil Üretimi

Alex Ashmore ‘En Ciddi Düşüş!’

Alex Ashmore açıklamalarında ki ifadeler şu şekilde: ” Koronavirüs salgını, satış sonrasında kendini gerçekten hızlı hissettirdi. Çin’de yurt içi sorun olarak başladı ve tedarik zincirini olumsuz etkileyerek hızla küresel satış sonrası talebinde, şimdiye kadarki en ciddi düşüşe dönüştü. Üretim kurtarma planlarıyla başlayan süreçte; büyük bir hızla çalışanlarımızı koruma, maliyet tasarrufu yapma ve likiditeyi koruma noktasına geldik. Satış sonrası pazarının liderleri, birçok kez ‘hem patronlar hem de yatırımcılar açısından satış sonrası pazarın dayanıklı olduğunu’ ifade etmiştir. Ancak bu sefer farklı. Ulaşımda ve yolda hareket eden araç sayısında ani ve dramatik bir düşüş gerçekleşti. Bir ülke kısıtlamaya girdiğinde, otomobiller için ulaşım %80 oranında azalıyor. Satış sonrası hizmetler pazarı; bu kısa vadeli etkiden sonra ekonomik nedenlerle baskılanan talebin, baskı altına aldığı yeni otomobil satışlarına oranla çok daha kısa sürede toparlanacak. Daha fazla onarım ve bakım gerektireceğinden, araçların ortalama yaşı arttıkça satış sonrası pazarı daha fazla kazanacak.” ifadelerini kullandı.

Ashmore ”Ticari Araçlar Fazla Etkilenmedi!”

Delphi Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış Sonrasından Sorumlu Başkanı Ashmore: ”İlginç olarak ticari araç ve tarım pazarları çok fazla etkilenmedi. Temel hizmetleri aksatmamak ve çalışanları ekonominin içinde tutmak için işini yapmaya devam eden, çalışmaya devam eden cesur insanlar var. Tüketiciler ise temel tüketim maddelerini, eve teslim hizmetler aracılığıyla tedarik etme yoluna gitti. Bunun etkisi olarak motosiklet ve van araçları finansmanında bir artış görüyoruz. İnsanlar dünyayı daha fazla önemseyen bir bakış açısıyla krizden çıkmaya çalışırken, hükümetler ekonominin bu alanlarını geliştirme fırsatı arıyor. Bunun yansıması olarak geri dönüşümle üretilmiş çevre dostu parçalarla hayatın yeniden canlanmasına şahit olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here