Her Off-Roader’ın Sahip Olması Gereken 12 Temel Kurtarıcı

3
991
off-roader'ın-sahip-olması-gereken-öğeler
off-roader'ın-sahip-olması-gereken-öğeler

Bir Off-Roader’ın sahip olması gereken kurtarıcı nesneler belki de saymakla bitmez. Ancak en elverişli kiti oluşturmak için 12 temel nesneyi sizler için derledik.

Her Off-Roader’ın Sahip Olması Gereken Şey: Öngörü!

Öngörü ile, patikalarda potansiyel olarak gezi bitiren talihsizliklerden kaçınabilirsiniz. Aşırı hazırlıklı olmak her zaman daha iyidir, ancak her olası senaryo için yanınıza bir şeyler alamazsınız. Kitinizi oluştururken, çok amaçlı araçları yönelmek iyidir. Bununla birlikte, hepsi bir arada çözümlere dikkat edin. İşte her ihtimale karşı her zaman yanınızda bulundurmanız gereken 12 temel öğe:

Araç Kiti

her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken-araç-kiti
her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken-araç-kiti

Araç kiti Off-Roader’ın sahip olması gereken araçlardan oluşur. İyi bir 3/8 inç soket seti (metrik veya standart, ideal olarak her ikisi), uzatma çubukları, kanal kilit penseleri, tornavidalar, bir kırıcı çubuk, mengene sapları ve son olarak, bir çekiç.

 

Tow Askı

her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken-tow-askı
her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken-tow-askı

İster bir arazi yarışçısına yardım ediyor olun, ister sıkışmış olan siz olun, ağır hizmet tipi bir çekme kayışı vazgeçilmezdir.

 

 

 

Kayışlar ve Hortumlar

her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken
her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken

Kırık bir kayış veya ayrık hortum, soğutma veya vakum sisteminize zarar vererek sizi mahsur bırakır. Aracınızda ne tür kayışlar kullandığını öğrenin. Mevcut kemerinizin ömrü birkaç km varsa, yenisiyle değiştirin ve eski kayışı yedek olarak alın. Her hortumun yedeğini taşımak pratik değildir, deniz sınıfı silikon bant sızıntıyı geçici olarak durdurur veya en azından yavaşlatır.

 

 

Kaldırılmış Araçlar için Jack

jack-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken
jack-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken

Aracınızı kaldırma zahmetine girdiyseniz, araba ile birlikte gelen kriko çalışmayacaktır. Ayrıca, 31 inçlik lastiği cılız bir OEM krikosuyla değiştirmenin hiçbir yolu yoktur. Arabanızın gerçek yüksekliği için yeterince uzun olan güçlü bir satış sonrası krikoya ihtiyacınız olacak.

 

 

 

 

Çekiş Paspasları

çekici-paspas
çekici-paspas

Tekerlekleriniz dönmeye başladığında, ancak çok derine dalmadan önce, kavrayabilmek için çekiş paspasları kullanın. Bunları tekerleğin altına kaydırarak sıkışmadan çıkmanız için size sabit bir yüzey sağlayabilir.

 

 

Lithium Jump Starter

jump-starter
jump-starter

Nispeten yeni bir ürün olan bu küçük güçlü tuğlalar ciddi bir destek veriyor. Çoğunun bir USB’si vardır ve sadece arabanızın aküsünü değil aynı zamanda telefonunuzu da yeniden çalıştırabilir. Her ihtimale karşı bir çift geleneksel jumper kablosu taşımak da hiç fena bir fikir olmaz.

Kayışlar, Bungee Kordonları ve Zip Bağları

kayışlar-bungee-kordonları-her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken
kayışlar-bungee-kordonları-her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken

Off-Roader’ın sahip olması gereken çeşitli bungee kordonları, kayışları ve fermuarlı bağları, bagajınızı veya teçhizatı port bagajınıza sabitlemek için kullanılır. Daha da önemlisi, yolda çok önemli bir klipsi veya dirseği kırdıysanız aracınızı bir arada tutmanız için vazgeçilmezdirler.

 

Uydu telefonu

uydu-telefonu
uydu-telefonu

Şebekeden uzak bir şekilde gidiyorsanız, yalnızca akıllı telefonunuza güvenmeyin. Bir uydu telefonu Off-Roader’ın sahip olması gereken dünyanın en gerekli cihazı olabilir. Bu telefon Instagram’ınızı kontrol etmenize izin vermez, ancak yardım için çoğu şartta kullanabilirsiniz.

 

İlk Yardım Çantası ve Termal Battaniye

termal-battaniye-ilk-yardım
termal-battaniye-ilk-yardım

Acil bir durumda, temel bir ilk yardım çantası bile cankurtaran olabilir. Alkol ve antibakteriyel merhem, bandaj çeşitlerine sahip olunabilir. Ayrıca birkaç termal folyo battaniyesi ve bir içme suyu kaynağı yer alır.

 

 

Güç dönüştürücü

off-roader'ın-sahip-olması gereken-güç-dönüştürücü
off-roader’ın-sahip-olması gereken-güç-dönüştürücü

Aracınıza jeneratör olarak güvenmek, gazı israf edebileceği ve / veya akünüzü boşaltabileceği için kötü bir fikirdir. Yine de, gerektiğinde, bir AC / DC invertör, dizüstü bilgisayar, kamera şarj cihazı veya radyo gibi 110v öğelerinizi çalıştırmanıza izin verir.

Hava Kompresörü ve Lastik basınç Göstergesi

her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken-12-temel-oge-hava-kompresörü
her-off-roaderin-sahip-olmasi-gereken-12-temel-oge-hava-kompresörü

Çok çeşitli arazilerde ilerlemek, lastiklerinizdeki hava basıncını ayarlamanızı gerektirecektir. Bazı parkurlarda, yolcuların doldurması veya gerektiğinde havayı boşaltması için hava istasyonları olacaktır. Çok hızlı olmasalar da, küçük bir kompresör kötü bir fikir değildir.. Ayrıca, kaliteli, metal bir hava basıncı ölçere yatırım yapmayı unutmayın. Aslında, o kadar pahalı değildir ve kesinlikle göz ardı edilemez.

OBD Arayüzü

odb-arayüz
odb-arayüz

1 Ocak 1996’dan sonra satılan tüm arabaların ve kamyonların OBD II (yerleşik teşhis) bağlantı noktasına sahip olması gerekiyordu. Bir motor uyarı ışığı yanıyorsa, bir OBD tarayıcısı veya arayüzü, tam arıza koduna erişmenize izin verecektir. Akıllı telefonunuzdaki veya bilgisayarınızdaki bir uygulamayla eşleştirilmiş ucuz bir wifi, Bluetooth veya USB arabirimi, kontrol panelinizdeki bu ışığın basit veya net bir felaket olup olmadığını size söyleyebilir. Düzeltmenize yardımcı olmaz belki ama en azından sizi doğru yöne yönlendirir.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here