Dünya devi markaların elektrikli otomobil model sayılarını arttırmasıyla elektrikli otomobillere olan ilgi de arttı. Önceki yıllarda pazarda sadece birkaç marka bulunurken, bugün neredeyse tüm markalar elektrikli otomobil üretiyor. Hal böyle olunca bugün neredeyse geleneksel motorlu otomobiller kadar çok satılıyor. Özellikle Tesla’nın Avrupa’ya fabrika açmasının ardından satışları oldukça arttı. Buna göre geçtiğimiz Kasım ayında Tesla Model Y, Avrupa’nın en çok satan otomobili oldu. Automotive News Europe‘un verilerine göre Kasım ayında 20.000 Tesla Model Y satışı yapıldı.

Model Y Satışları Yüzde 260 Arttı

2021 yılının Kasım ayına göre markanın satışları yüzde 260 oranında arttı. 19.144 adet birinci sınıf SUV satışı yapan marka, Eylül ayında da aynı başarıyı elde etmişti. Böylece Ekim ayında Çin’de yaşanan sevkiyat sorunları nedeniyle satışların yüzde 50 düşmesinin ardından Kasım ayında büyük toparlama yaşadı.

Almanya Fabrikası Model Y Satışlarında Etkili Oldu!

 

giga berlin

Geçtiğimiz yıl açılan Giga Berlin fabrikasıyla Tesla’nın Avrupa satışlarının artması hedeflenmişti. Satış rakamlarını incelediğimizde markanın hedefine ulaştığını görüyoruz. Giga Berlin’de Kasım ayında toplamda ilk defa 3.000 adet Model Y üretildi. Buna göre Aralık ayının çok daha kârlı bir yıl olacağı tahmin ediliyor. Yakında dünya genelinde aylık 100.000 adet Model Y üretmek hedefleniyor. Fakat Almanya’da Model 3’ün daha çok satıldığı görülüyor. Ayrıca Model Y, yakında tüm dünya genelinde en çok satan otomobil olmaya hazırlanıyor.

Tesla Model Y hakkında farklı detayları incelmek ve daha çok bilgiye sahip olmak için Tesla Model Y Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here