Bu sefer düşman yabancı değil, kardeşi!

2001 yılında başlayan Hızlı ve Öfkeli serisinin, 2021 yılında 10.filmi ile final yapacağı söyleniyor.

Bu sene 9.filmini izleyeceğimiz Hızlı ve Öfkeli Serisi, tam 19 senedir büyük bir hayran kitlesine ve gişe sayısına ulaştı.

Ayrıca bugüne kadar ki hasılatı; 3 milyar 891 milyon$ olarak açıklandı.

İlk 3 filmde, Sokak yarışları, Otomobil modifikasyonu (Tuning) ve ağırlıklı olarak yarış arabaları ön planda olsa da, sonraki filmlerde aksiyon ve polisiye sahnelerinin ağırlıklı olduğu bir hal aldı ve, her filmde mutlaka “yok artık! bu kadar da olmaz.” dedirtmeyi başardı.

Hızlı ve Öfkeli 9

İzleyiciler bu aksiyon sahnelerini zaman zaman abartılı bulsa da, izlemekten vazgeçmedi. Bugün kemik izleyici kitlesi, hali hazırda yeni filmleri bekliyor.

Serinin 9.Filminin Fragmanı:

Dominic Toretto ve Ailesi

Amerikan otomobillerinin hayranı olan Dom (Dominic), hiçbir zaman bundan vazgeçemedi. Her seferinde seçimini bu arabalardan yana kullandı.

Babası bir otomobil tamircisi olan Dominic’in arabalara olan ilgisi buradan geliyor. Hırsızlıkla başlayan serüveni, ilerleyen zamanlarda ekibiyle beraber, Ajan Hobbs ile operasyonlar düzenleyerek devam etti.

“Aile her şeydir.” diyerek en büyük zaafı ve aynı zamanda, en büyük gücünün ailesi olduğunu söyledi.

Hızlı ve Öfkeli 9 Aile

Gerçek hayatta da, 19 yıldan sonra filmde olduğu gibi çok yakın ilişkiler kuran ekip, büyük kayıpları Paul Walker için yas tutuyorlar.

Paul Walker

Filmin başrollerinden biri olan Paul Walker, 2013 yılında bir araba kazasında hayatını kaybetti.

Tüm hızlı ve öfkeli serisi severleri başta olmak üzere, tüm sevenleri ve özellikle senelerce beraber filmlerde oynadığı arkadaşları, büyük bir üzüntüyle baş başa kaldı.

Vin Diesel konuşmalarında hep kardeşi olarak bahsettiği Paul Walker’ ın ölümüyle ilgili çok üzgün olduğunu her ortamda söylüyor.

Filmin en üzücü sahnelerinden birisi, tüm oyuncuların Paul Walker’ a veda ettiği sahne ve Dom ile son defa araba sürdükleri sahnedir.

Bu son sahnede Paul Walker’ı, kardeşinin oynadığı söyleniyor.

Filmlerde hep ailenin çok değerli olduğunu vurguladıktan sonra böyle bir kayıp oldukça üzücü oldu. 

Hızlı ve Öfkeli Otomobiller

Filmde kullanılan bazı otomobiller büyük ilgi çekti ve filme de oldukça renk kattı. Bazılarını sizin için araştırdık:

Nissan Skyline

Nissan Skyline

Brian O’Conner (Paul Walker) ‘ın kullandığı bu Japon harikası Nissan Skyline, 2.6 litre turbo benzinli motorla, 280 HP güç üretebiliyor.5 ileri düz şanzımanı olan Skyline, o zamandan itibaren spor araba sevenler için ayrı bir yer edinmeyi başarmıştır.

0-100 hızlanması 4.9 saniye…

İkinci el Nissan ilanlarımıza bakmak için tıklayın.

Lykan Hypersport

Lykan Hypersport

W Motors tarafından üretilen bu araçtan dünyada toplam 7 tane olduğu söyleniyor.

Orta Doğu’da üretilen ilk spor araba olma özelliğini taşıyan araba, Hızlı ve Öfkeli 7 filminde aksiyon dolu bir sahnede kullanılmıştır.

Bugüne kadar üretilen en pahalı 3. Otomobil olmakla beraber, gömülü mücevherli farlara sahip ilk otomobildir. Titanyum LED ışıkları ile 420 adet elmas (15cts) içermektedir.

Lykan HyperSport, 3.7 litre (3746 cc) çift turbo boksör altı silindirli motor ile güçlendirilmiş olup, 740 HP güç ve 960 Nm tork üretmektedir.

Aracın son hızı 385 km/h’dir ve 0–100 km/h hıza 2.8 saniyede çıkmaktadır.

1970 Dodge Charger

1970 Dodge Charger

Dominic Toretto’nun vazgeçilmezi olan bu araba, her filmde mutlaka paramparça olur, ve Dominic Toretto tamir eder… Ayrıca her yarışa başlarken arabanın önünü kaldırması izleyicileri ciddi anlamda heyecanlandırıyordu.

Hızlı ve öfkelinin ilk serilerinde sinema salonlarından çıkan seyirciler arabalarını eve kadar biraz hızlı kullanıyorlardı. 😊

Toyota Supra

Toyota Supra - Hızlı ve Öfkeli

İlk filmde çok sevilen bu araba, film tarihi açısından da ayrı bir kıymete sahiptir.

Hızlı ve Öfkeli

3.0 litre motoru ve 330 HP  güç üreten yapısı ile Toyota Supra, 0-100 km hızlanması 4.8 saniyedir.

Her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here