Toyota 86 2022 Yılında Yeni Jenerasyonu İle Gelecek!

Otomobil markaları kimi zaman alışılagelmiş modellerinin yanı sıra farklı tasarımlara ve teknik özelliklere sahip otomobiller üretebiliyorlar. Toyota‘nın ”spor” otomobili diyebileceğimiz 86’da da bu otomobillerden biri. Subaru ve Toyota ortaklığının sonucunda geliştirilen bu modelin Subaru ayağında ise BRZ var. Geçtiğimiz dönemde lanse edilen ve piyasaya sürülen Yeni Subaru BRZ’nin kardeşi Toyota 86 ise lanse edilmek için gün sayıyordu. Markadan alınan bilgilere göre 2022 Toyota 86 5 Nisan’da yüzünü gösterecek.

2022 Toyota 86

2022 Toyota 86 İkizine Çok Benzeyecek!

Yeni Toyota 86’nın tasarım ve teknik detaylar noktasında ikizi Subaru BRZ’ye benzemesi bekleniyor. Her iki modelin seleflerinde bu benzerliklere şahit olmuştuk. Özellikle teknik noktada iki modelinde ortak verilere sahip olduğunu görmüştük. Tasarımda ise küçük farklar söz konusuydu. Baştan aşağı yenilenen iki modelin yine ortak özelliklerde olacağı tahmin ediliyor. Buna göre Yeni Toyota 86’nın da BRZ’de olduğu gibi 4 silindirli 2.4 litrelik benzinli motor ile gelmesi bekleniyor. Bu motor 228 beygirlik bir güç üretiyor. Amerika’da bu motor kombinasyonu ile satışa sunulan BRZ’nin Avrupa’da daha düşük hacimli bir motor opsiyonu ile de satışa sunulmasını bekliyoruz.

6 İleri Manuel Şanzıman İle Satın Alınabilecek!

Performansın odak noktada olduğu Toyota 86, 6 ileri manuel şanzıman ve 6 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunulacak. 86’nın şasisi BRZ ile ortak olacak. Tasarımda ise söylediğimiz gibi küçük farkların olması bekleniyor.

2022 Toyota 86

2022 Toyota 86 Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Toyota’nın performanslı modeli 86’nın 2021 yılının sonunda veya 2022 yılının başında satışa sunulması bekleniyor. Avrupa ve Amerika satışının benzer tarihlerde başlamasını tahmin ediyoruz.

İkinci el satılık Toyota GT86 ilanları

Toyota RAV4 Prime PHEV Ne Kadar Çevreci?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here