Toyota e-Palette, otomobil üreticisinden mobilite sağlayıcısına geçişimizin bir sembolüdür. Yeni hizmetler ve değer sunmak için otomobillerin kapsamının ötesine geçen bir araç. Toyota’nın ilk tam otomatik, yeni nesil pilli elektrikli aracını temsil ediyor. Bir paletteki boyaları karıştırarak renkler oluşturuyormuş gibi çeşitli mobilite hizmetleri için ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir olacak şekilde tasarlandı.

Toyota e-Palette Nedir?

toyota-e-palette-otonom
toyota-e-palette-otonom

İlk olarak Akio Toyoda tarafından 2018 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda bir konsept olarak duyurdu. Toyota e-Palette konsepti, düz, açık plan bir iç düzeni ve sayısız şekilde yapılandırılabilen alçak bir zemine sahipti. Ekipman, bir araç paylaşımı düzeninden mobil bir otel odası, ofis veya atölye olmaya kadar kullanıcının ihtiyaçlarına göre kurulabilir. Toyota aynı zamanda popüler perakende ve konaklama mağazalarıyla işbirliği yapmayı ve böylece e-Palette’i mobil bir mağazaya veya yemek tesisine dönüştürmeyi amaçladı.

Aracın tasarımı, açık bir kontrol arayüzü ve istenirse ortak şirketlerin kendi otomatik sürüş sistemlerini kurmalarına olanak tanıyan bir dizi yazılım aracı ile bu esneklik ve ortaklığa olan bağlılığı yansıtıyordu.

Toyota e-Palette, Tokyo 2020 Olimpiyatları

Palette
Palette

Toyota e-Palette, Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nda sporcular ve yetkililer için otomatik bir otobüs hizmeti olarak hizmet vermek üzere özel olarak tasarlanmış bir versiyon olarak 2019 Tokyo Motor Show’da resmi olarak tanıtıldı (şimdi Temmuz 2021’e ertelendi).

Tokyo 2020 e-Palette, yolcuların kolayca ve hızlı bir şekilde binebilmesi için büyük kapılar ve elektrikli rampalara sahiptir. Araç, otomatik bir sürüş sistemi tarafından kontrol edilir ve yaklaşık 12 mph’ye kadar hızlarda hareket eder. Operasyon SAE seviye 4’te (yüksek otomasyon) olmasına rağmen, performansı izlemek ve gerekirse kontrolü ele almak için her araçta bir güvenlik operatörü bulunacaktır.

Farklı Konseptlere Bürünebiliyor

e-Palette-konsept
e-Palette-konsept

Toyota, e-Palette’in Tokyo 2020’deki operasyonundan edindiği bilgileri, aracı gelecekteki hizmet olarak mobilite uygulamaları için daha da geliştirmek için kullanmayı planladı.

Toyota kısa süre önce e-Palette’in insanlara ihtiyaç duydukları zaman ve yerde mal, hizmet ve mobilite tedarikini yönetmek için yeni bir işletim sistemi geliştirdiğini duyurdu. Prototip testleri, Woven City’nin gerçek dünya ortamında gerçekleştirilecek ve bu, gelecekteki mobilite hizmetlerinin diğer alanlarda kullanıma sunulmasının yolunu açacaktır.

2.El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here