2022 Subaru BRZ’nin gelişi, piyasadaki en çok sevilen spor arabalardan birinin geri dönmesi demektir. Bununla birlikte, BRZ’nin resmi lansmanında eksik olan bir şey ikiz kardeşi Toyota 86 idi. Her iki modelin de ilk nesli, 2011 Tokyo Motor Show sırasında aynı anda geldi.  Bugün hangi bilgilerin mevcut olduğuna ve ünlü Toyota’nın gerçekte ne zaman gelebileceğine bakacağız.

Subaru BRZ turbosuz geldi

Birinci nesil Subaru BRZ ve Toyota 86 neredeyse aynı olduğundan, ikinci neslin gelişi bize bol miktarda bilgi verdi. Yeni başlayanlar için, 2022 Subaru BRZ şimdi 228 hp ve 184 lb-ft tork geliştiren daha büyük 2,4 litrelik düz dört motorla çalışıyor. Alıcılar, altı ileri manuel veya altı ileri otomatik şanzıman arasında seçim yapabilirler. Önceki nesli geçecek bir şeyse, bu güç aktarma organı muhtemelen yaklaşmakta olan Toyota’nın kaputunun altına girecek. Subaru BRZ’nin başarısı göz önüne alındığında, formül pek değişmedi. Dış kısımda tamamen yeni bir stil olmasına rağmen, iki koltuklu araç oldukça hafif kalıyor ve 2,800 lb’nin biraz üzerinde bir ağırlığa sahip. Tıpkı ilk nesil gibi, spor otomobil kardeşleri Toyota’dan daha fazla Subaru bileşeni içermelidir. Bunun nedeni, 2022 BRZ’nin bir Subaru şasisine ve güç aktarma sistemine güvenmesidir.

Toyota GT86 Supra sorunuyla başa çıkmak zorunda

Artık Toyota 86’ya en çok neyin güç vereceğini bildiğimize göre, Subaru BRZ’nin kurtardığı geliştirme engeline bakalım. Kabul edelim, Toyota biraz zor durumda. Çünkü şu anda 2021 Toyota Supra 2.0 üretiyor. Tamamen yeni Subaru BRZ ve ardından gelen Toyota 86 gibi, Supra da dört silindirli bir motorla çalışıyor. Ancak, aradaki fark, Supra’nın bir turbodan yararlanarak 255 beygirlik bir çıkışa yol açmasıdır. Bu, Supra’yı BRZ’nin yeni 228 hp gücüne tehlikeli bir şekilde yaklaştırıyor. Sonuç olarak, bir Toyota 86, daha büyük ve daha pahalı Supra’nın altını ciddi şekilde etkileyebilir. Subaru BRZ için resmi fiyatlandırma yapılmamış olsa da, 2020 modelinin (yurtdışı fiyatı, ülkemizde henüz net değil)28.845 $ ‘lık başlangıç ​​fiyatına benzer şekilde başlayacak. Sonraki bir Toyota 86, ilk nesil gibi muhtemelen aynı maliyete sahip olacak. Supra 2.0’ın ise 42.990$ taban fiyatı var. Bu, 86, Supra’nın performansına 10.000 $ ‘dan daha düşük bir fiyata yakınsa, daha pahalı modelin satışlarını artırabileceği anlamına gelir. Sonuç olarak, Toyota 86’nın gecikmesi bu çıkmazın doğrudan bir nedeni olabilir. Toyota, Supra’nın ayak parmaklarına basmadan 86’yı çıkarmanın bir yolunu bulmaya çalışıyor olabilir. Mevcut haliyle, büyük farklar iç kalite, manuel şanzımanın mevcudiyeti ve turboşarjsız olacak şekilde ayarlandı. Supra’yı 86’dan kurtarmak için yeterli olup olmadığı, bunu sadece zaman gösterecek.

Toyota GT86 nerede?

Subaru BRZ’nin Toyota ikizinin 2022 modeli olarak gelmesi bekleniyor . Ancak, yapım aşamasında model için resmi bir lansman tarihi belirlenmemiş. COVID-19 nedeniyle otomobil şovlarının olmaması göz önüne alındığında, sürpriz açıklama şansı çok düşük. Sonuç olarak, Toyota’nın mağazasında neler olduğunu görmek için muhtemelen beklemek zorunda kalacağız.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here