2008 subaru WRX

Subaru WRX STi, Avrupa’da hiçbir zaman sınıfının lideri veya çok satan otomobillerden biri olmamasına rağmen, Subaru’nun ralli programıyla olan bağlantıları sayesinde bir efsaneye dönüştü. Yakıt tüketimi tahmin edilebileceği gibi çok yüksektir, ancak sunulan performans ve kullanım keyfi gerçekten çok iyidir. Ne yazık ki Subaru, VW Golf R veya Audi S3 gibi daha güncel rakiplerinin kalite ve zarafet konusunda oldukça gerisinde.

WRX STİ Teknik özellikleri

2013 wrx

296 bg’lik turboşarjlı dört silindirli boxer motor, Impreza WRX STi’yi yalnızca 5,2 saniyede 0-100 km / s’e ulaştırıyor. Ve elektronik olarak sınırlı 285 km / saat son hıza sahiptir. Akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi, özellikle ıslak koşullarda veya kötü yol yüzeylerinde şaşırtıcı bir yol tutuşu sunar. Ayarlanabilir modlar, gaz kelebeği, vites kutusu ve süspansiyon ayarlarını yol ve sürüş koşullarına göre uyarlamanıza olanak tanır. Son olarak, önde ve arkada devasa Brembo frenleri, Impreza’yı güvenli kılıyor.

2008 subaru WRX iç mekan

Geniş tamponlar ve büyük bir arka spoyler ile yeterince tehditkar ve agresif görünüyor. Ancak iç mekan hayal kırıklığı yaratıyor, kullanılan plastiklerin kalitesi Avrupalı ​​rakiplerinin  çok gerisinde kalıyor.

Tam bir hızlı aile arabası

2013 subaru WRX

Beş kapısı ve büyük bir bagajı, Subaru WRX STi’yi diğer orta boy aile otomobiller kadar kullanışlı hale getiriyor. Sadece onlardan çok daha hızlı hareket ediyor. Ön taraftaki spor koltuklar inanılmaz derecede destekleyici ve rahattır, arkadaki yetişkin yolcular için arkada bolca yer vardır. Katlanan arka koltuklar ile toplam 1.216 litre bagaj alanına sahiptir.

Güvenlik

Çoğu Japon otomobil şirketi gibi, Subaru da yıllar boyunca güvenilirlik konusunda mükemmel bir itibar kazanmıştır ve bu aynı zamanda WRX STi gibi yüksek performanslı modeller için de geçerlidir. Servis ve bakım programlarına sıkı sıkıya uyulmalıdır, uyulmazsa subarunun parçaları ciddi anlamda pahalıdır. Dört tekerlekten çekişi, WRX STi’nin ıslak veya buzlu yollarda çok güvenli olduğunu ve standart olarak altı hava yastığı alacağınız anlamına gelir. Otomobilin güvenlik konusundaki tek küçük açığı, temel aldığı Impreza’nın Euro NCAP tarafından çarpışma testinde beş yıldızdan dördünü almasıdır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here