Yeni nesil 2022 Acura MDX sadece Honda’nın Ohio da  Doğu Liberty Otomobil Fabrikası’nda üretime girdi. İlk olarak 30 yıldan uzun bir süre önce açılan fabrika, Honda CR-V, Acura RDX ve yeni MDX dahil olmak üzere altı milyondan fazla otomobil üretti. Geçmişte, Bu fabrika da Honda Civic, Accord, Element, Crosstour, ve Acura CL gibi modeller inşa edildi.

2022 Acura MDX SUV modeli daha önce Eylül ayında bir prototip versiyonu gösterdi. Sonra Aralık ayında ortaya çıktı. Amerikan araçlarında olduğu gibi, 2022 Acura MDX modelinde de üretim konusunda kısa bir bekleyiş bulunuyor.

Acura’nın Yeni SUV Amiral Gemisi Yolda

2022 Acura MDX

2022 Acura MDX’in montaj hattından yeni sahiplerinin garaj yollarına girmesi uzun sürmez. Acura, bayiliklerin 2 Şubat 2021’den itibaren envanter alacağını söylüyor.

Fabrika Genel Müdürü Jun Jayaraman, “East Liberty Auto Plant’teki ortaklarımız, Acura’nın yeni amiral gemisi modeli olan 2022 MDX’in seri üretimine başladıklarında işçilik ve kalite konusundaki uzmanlıklarını sergilemek için inanılmaz derecede heyecanlılar,” dedi.

2022 Acura MDX’in küresel kalkınma lideri Tom Nguyen, “Acura markasının amiral gemisi modeli olarak yeni rolünü yerine getirmek için, 2022 Acura MDX’i daha yüksek bir seviyeye, gerçek bir devrime, tutkuyu, heyecanı ve duyguyu daha önce hiç olmadığı kadar uyandıracak bir seviyeye götürmeye odaklandık.” diye ekledi.

Yeni 2022 Acura MDX üzerinde en iyi inşa kalitesini sağlamak için, East Liberty’de başlık ve gövde panelleri için daha keskin damgalama oluşturup 5.000 tonluk servo (damgalama) basım da dahil olmak üzere çeşitli yükseltmeler yaptı.

Acura, yüksek hassasiyetli gövde kaynak süreci ve yeni yüksek performanslı yapıştırıcı sayesinde dördüncü nesil MDX’in gövdesinin her ölçüde daha sert olduğunu söylüyor.

2022 Acura MDX Doğu Liberty’de inşa edilecek, ama motorları Ohio’da Honda’nın motor tesisinde üretilecek. Bu tesis MDX’i 290 beygir gücü 3.5-litre V6 motoru ve 355-hp 3.0-litre turbo ile üretecek. V6 motoru üretimi yaklaşmakta olan bir diğer model olan MDX Type S modelinde de kullanılacak. Acura modelleri önümüzdeki yaz aylarında üretimde olacak. Onun dışında şu andan itibaren, MDX sport Hybrid yerine bir hibrid versiyonu üretimi için resmi bir duyuru olmadığını belirtelim.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here