2021 Nissan Rogue Çarpışma Testi Sonuçları olması gerekenin ve beklenenin aksine bir şekilde şekil aldı. Nissan Rogue’nin test sonuçlarında neden tökezledi detayları inceleyelim.

Test Sonuçlarında Beklenmedik bir şey oldu

Tamamen yeniden tasarlanan 2021 Nissan Rogue şimdi ülke çapında tüm galerilerde yer alıyor. Hala mali sorunlarından kurtulmaya çalışmakta olan Japon otomobil üreticisi için bu model bir önceki modeli gibi satışları arttırıcı güçlü bir model olacak. Ancak beklenmedik ve hayal kırıklığı yaratacak bir şekilde 3.Jenerasyon 2021 NissanRogue’un güvenlik puanı Devletin istediği seviyede olmadığı bildirildi.

Car Connection, geçen haftanın sonlarında Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) 2021 Rogue’a yolcu tarafı çarpışma testi için beş üzerinden sadece iki yıldız verdiğini fark etti; bu, önceki modele kıyasla bu kategoride iki yıldızda düşüş demek oluyor. Bu yeni çıkan bir  araba için iyi bir durum değil .

Bununla birlikte, güvenlik kurumu 2021 Nissan Rogue’a dört yıldızlı bir genel çarpışma testi puanı verdi. Peki neden bu kategoride sadece iki yıldız verdi? Şu anda bunun kesin bir cevabı yok, ancak kompakt frekans düzenleyici ön yolcu emniyet sistemleriyle bir ilgisi olması ihtimali oldukça yüksek. Nissan, ajansın puanlaması kamuoyuna açıklandıktan sonra, bu test puanının Rogue’un Japonya’daki Kyushu fabrikasında 28 Ocak’tan önce üretildiğini iddia ettiği bir açıklama yaptı. ABD pazarındaki Rogue’ların çoğu Tennessee’de toplanacak.

Bir Nissan temsilcisi, “Nissan, araç güvenliğine kendini adamıştır ve 2021 Nissan Rogue’un genel dört yıldızlı NCAP güvenlik derecelendirmesinden memnunuz” dedi. “Tüm 2021 Rogue araçları, federal güvenlik standartlarına tamamen uygundur.” Diye de ekledi

Bu iki yıldızlı derecelendirmenin nedeni, ön yolcu emniyet sistemi ve ABD üretimi için gerekli ayarlamalara çoktan geçilmiş gibi görünüyor. NHTSA, Rogue’u Mayıs ayında yeniden test etmeyi planlıyor ve sonuçları o tarihlerde duyuracak. Muhtemelen, bu test aracı 28 Ocak’tan bir süre sonra yapılan ABD yapımı bir örnek araç olacak.

Bu sadece Nissan için değil, aynı zamanda iş ortağı Mitsubishi için de önemli. Daha geçen hafta, 2022 Mitsubishi Outlander piyasaya çıktı ve bazı benzersiz dış sac metallerin yanı sıra, Rogue’un alt yapısına, motoruna vs sahiptir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here