2021 Nissan Qashqai Tanıtıldı! Bomba Gibi Geliyor!

0
1907
2021 Nissan Qashqai

2021 Nissan Qashqai sonunda yeni jenerasyonuna kavuştu. Yeni tanıtılan model içerisinde açıklanan detaylar ile çok iddialı bir şekilde geliyor. Yapılan değişiklikler ile rakiplerini yakalayan model segmentinin en iddialı satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. Yeni Juke’da da görünen bu yeni tasarım dili ile gelen değişim ile birlikte Qashqai’nin de daha heybetli bir görünüm ortaya koyduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeni nesil büyüyen ızgara yapısına slim-LED formda tasarlanan Nissan markasının yeni tasarım dili far sistemleri eşlik ediyor.  Ön tampon tasarımına ise bambaşka bir hava katılarak son derece iddialı çizgiler hakim olmuş.

2021 Nissan Qashqai
2021 Qashqai

Modelin arka tampon tasarımından başlayarak ön gövdeye doğru uzanan çizgiler aracın heybetli görünmesine yardım etmiş gibi duruyor. Eski neslinden izlerde taşıyan bu yeni jenerasyon, hem geleneklere bağlı hemde modernize bir izlenim yaratıyor. Yeni jenerasyonla birlikte 20 inçe kadar değişen jant tasarımları da Qashqai’nin sofistike ve premium gözükmesine neden olacak gibi görünüyor. Qashqai’nin boyutları da değişmiş durumda olarak göze çarpıyor. Yeni neslin boyutları önceki nesline göre 35 milimetre daha uzun, 25 milimetre daha yüksek ve 32 milimetre daha geniş olması modelin selefine oranla çok büyük ölçüde bir devrim yaparak büyüdüğüne işaret ediyor. Aks mesafesine de 20 milimetre arttıran model, bu sayede özellikle arka diz ve baş mesafesinde çok daha tatminkar olarak geniş ailelerin beklentilerini karşılayacak. Önemli bir diğer faktör olan bagaj hacminde de 50 litrelik artış modelin boyutlarının yeniden dizayn edildiğini gösteriyor.

2021 Nissan Qashqai Motor Seçenekleri Nasıl Olacak!

2021 Nissan Qashqai motor seçenekleri konusunda da çok iddialı bir davranış tutumu içerisinde yer alıyor. Çok cömert bir davranış içerisinde olan Nissan geniş motor donanım seçeneklerini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Selefi olan nesilden de tanıdığımız bilindik motor seçeneği, 1,3 litrelik turbo benzinli motor artık elektrik desteği ile birlikte hibrit deneyim sunacak. Bu yeni nesil sistem 12V başlangıç jeneratörü ile oldukça iddialı emisyon değerleri sunarak modeli tam bir doğa dostu haline getiriyor. Yakıt tüketimi konusunda da özellikle bu düşük hacimli elektrikli motor tasarruf için biçilmez kaftan olarak gözüküyor

2021 Qashqai
2021 Qashqai

Bu varyasyonlarla birlikte motor 140 ve 160 beygirlik güçlerle showroom’larda yerini alacak. Modelin büyük gövdesini taşıması için 270 Nm tork değeri sunacak olması bu hacimde bir motor içi oldukça iddialı bir veri olarak ta göze çarpıyor. 6 kademeli manuel şanzıman giriş seviyesinde gelirken yeni nesil X-Tronic şanzıman 160 beygir güç üreten versiyon ile kullanıcılarına sunulacak. E-Power versiyonlu güç sistemi ile gelecek olan tam elektrikli bir versiyonu da seçenekler arasında olacak. 1,5 litrelik benzinli motorun merkezinde olan bu seçenek 190 beygirlik güç değerini sunarak Türkiye’de yer alan en güçlü elektrikli motorlardan biri olacak.

2. Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here