2021 Camarro SS/ZL1 Satıştan Kaldırılıyor!

1
1076

2021 Camarro SS/ZL1 Satıştan Kaldırılıyor! 2021 Camarro SS ve ZL1 versiyonlarının satışı Amerika’daki iki eyalette yasaklanmıştır. Fren balatalarının içerdiği bakır nedeniyle California ve Washington eyaletlerinin çevre yasalarını aşmaktadır.

2021 Camarro SS/ZL1 Satıştan Kaldırılıyor!1.Ocak.2021’den sonra California ve Washington eyaletlerinde 2021 model Camarro SS/ZL serilerinin satışı yasaklanacak. Bunun tek nedeni ise araçların fren balatalarındaki bakır oranından kaynaklanmaktadır. Fren diskleri ısındıkça bakır partikülleri atmosfere salınmaktadır. Bu partiküller hava ve su kaynaklarına son derece zarar verip, kirletmektedir. Bu yüzden iki eyaletin yasaları, Camarro firmasının çevreci olmayan yapısını engellemiş oldu. Eyalet yasalarına göre 2021’den itibaren satılan araçların fren sistemlerinde yüzde 5’ten az bakır olması gerekmektedir. Kıdemli General Motors iletişim müdürü Kevin M. Kelly, bunun sonlandırma nedeni olduğunu doğruladı. GM Authority’e 1.Ocak.2021’den önce alınan siparişlerin iptal edildiğini, sadece mağazalarda kalan araçların satılacağını ve daha sonra firmanın California ve Washington eyaletlerinden çekileceğini duyurdu. Söylenen bir diğer duyuruya göre başarılı firma, araçlarındaki fren sistemlerinin yenilenmesi için çalışmalara başladığını duyurdu. Yasalara uyumlu fren balatalarının 2022 yılına kadar üretilip, tekrardan bütün eyaletlerde satılabileceği haberi de verilmiştir.

Benzer bir diğer haberde, lastiklerde kullanılan ve antioksidan özelliğe sahip olan 6PPD-kino maddesidir. Fren balatalarındaki bakır gibi aşınıp, çevreyi kirlettiği doğrulandı. Lastik firmaları da bu maddenin oranını azaltıp, değiştireceğini duyurmuştur. Çevreye zararlı maddeler kısa vadede zarar vermese de uzun vadede ölümcül sonuçlar doğurmaktadır. Camarro gibi başarılı bir firmanın yıllardır çevreyi kirlettiğini bilmesi ve ancak yasalar engel olduğu zaman iyileştireceğini söylemesi üzücü bir durumdur. Camarro, Washington ve California eyaletlerinde ciddi satış rakamlarına sahiptir. Firmanın bir yıl boyunca satış gerçekleştirememesi, gelirini olumsuz olarak etkileyecektir. 2021 Camarro SS/ZL1 Satıştan Kaldırılıyor! Haberi çevre ve gelecek için oldukça önemlidir.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

  1. bizim ülkedeki akaryakıt fiyatları araç lardaki vergiler,, MTV ücretleri kasko ücretleri bakım paraları gibi deratları düşününce bizi çok etkilemez gibi zaten binemiyorduk 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here