AB Açıkladı: Benzinli ve Dizel Araçlar Yasaklanıyor!

0
1406
AB Açıkladı: Benzinli ve Dizel Araçlar Yasaklanıyor!

Avrupa Birliği’nde yeni üretilecek olan benzinli ve dizel araçlar yasaklanıyor. Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi’nin de destekleriyle yapılan düzenlemeler sonucu 2035 yılı itibariyle Avrupa otomotiv sektöründe bir devir sona erecek. Böylece 2035’ten sonra Avrupa pazarında yalnızca sıfır emisyonlu araçlar satılacak.

Benzinli ve Dizel Otomobiller İçin Yolun Sonu Görünmeye Başladı

Avrupa Parlamentosu Komitesi de yeni yasal düzenlemeye destek verdi. Bu düzenleme ile Avrupa’da otomobil sektörünü köklü bir değişimin beklediği bir gerçek. Çünkü 2035 yılı itibariyle yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışları yasak olacak.

benzinli ve dizel araçlar yasaklanıyor

Oy Çokluğuyla Benzinli ve Dizel Araçlar Yasaklanıyor

Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Avrupa’nın daha yeşil bir geleceği olması için bir araya gelen kurul  “55’e Uyum” adlı paketi masaya yatırdı. Bu paket Avrupa Yeşil Mutabakatına uygun olacak şekilde, 2030’lu yıllarda emisyonların yarı yarıya azalmasını hedefliyor. Bu nedenle otomotiv sektöründe de değişikliklere gidilmesine karar veren kurul konu hakkında oylamaya gitti. Birçok farklı araç modelini kapsayan bu karbon emisyonu düzenlemesi oylamasında komiteden 46 kişi değişikliği onayladı. Ancak onay vermeyen üyeler de oldukça fazlaydı. Tam 40 komite üyesi bu değişikliği onaylamazken 2 üye de çekimser oy kullandı. Ancak yine de oy çokluğu ile karar komiteden geçmeyi başardı.

benzinli ve dizel araçlar yasaklanıyor

Böylece, Avrupa Birliğine bağlı ülkelerde 2035’ten sonra benzinli ve dizel araçların devri kapanıyor demek mümkün. Bu kararla birlikte komite üyeleri emisyon düşürme hedefi değişikliğini de tartıştı. Fakat 2030 yılı itibariyle AB’de yüzde 70 oranında emisyon düşürme hedefini komite üyeleri kabul etmedi. Ancak yine de 2050 yılı için AB’de tüm sektörlerin sıfır emisyonlu olması hedefi geçerli. 

Elektrikli Araba Modelleri

İkinci El Benzinli Araçlar

İkinci El Dizel Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here