2020’de En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araçlar

3
7058
elektrikli-araçlar-bmw-3

Elektrikli araçlar günümüzde yükselmeye ve gündemdeki bir konu olmaya devam ediyor. Hepimizin genel bir fikri oluşmuş olsa da bazılarımız daha çok bilgi edinmek belki bir tane satın almak isteyebilir. Nereden başlayacağını bilemeyen veya piyasaya bir göz atmak isteyen olursa diye dünyada birçok kişi tarafından tercih edilmiş elektrikli araçlardan bazılarını bu yazımızda derledik.

Tesla Model 3 – En Çok Satan Elektrikli

Sadece elektrikli otomobil segmentinde değil, aynı zamanda diğer otomobil sınıfındaki BMW 3 Serisi ve Mercedes C-Class gibi araçlara duyulan beğenilere karşı da öne çıkan pratik özelliklere sahip.

Tesla Model 3’ün çok yönlülüğü, ekipman seviyeleri ve performansı etkileyici. Model 3, sınıfındaki en iyi ivmeye, 0-100 km/s için 3.2 saniyelik  bir zamana sahip. Tesla’nın en yeni otopilot otomatik sürüş teknolojisi ve aracın ömrü boyunca ücretsiz yazılım güncellemeleri ve Model 3’ü cazip bir seçenek haline getiriyor.

Elektrikli

Nissan Leaf – Konforlu Elektrikli

İkinci nesil Nissan Leaf, elektrikli arabaları ana akım haline getirmeyi amaçlıyor. Nissan, 7.9 saniyelik 0-100 km hız süresi veriyor ve bu, bazı rakiplerinden daha yavaş olsa da, arabanın hala yeterince hızlı olduğunu gösteriyor.

Genel olarak, Leaf’in sürüş deneyimi heyecan verici olmaktan çok rahatlatıcı görülebilir. Düşük sürtünme katsayısı, rüzgar gürültüsünün fazla olmadığı anlamına gelirken, yol gürültüsü daha yüksek hızlarda bile iyi bastırılıyor.

Elektrikli

BMW i3

BMW i3, bir Ford Fiesta ile hemen hemen aynı boyutta ancak içerisine girildiğinde daha büyük hisettiriyor. Renault ZOE gibi birçok elektrikli araba ile karşılaştırıldığında, karbon fiber ve alüminyum yapısı sayesinde çok hafif.

Hızlanma konusunda da öne çıkıyor. Standart i3, Toyota Prius Plug-in hibridinden 3.2 saniye daha hızlı bir şekilde 7.2 saniyelik 0-100 km/s süresine sahip.

Elektrikli

Jaguar I-Pace

Son birkaç yıl içinde tanıtılan bir dizi harika yeni modelle Jaguar atakta. Ancak I-Pace, şirket için yeni bir yön gösteriyor ve şu anda  Alman rakiplerinin olduğu bir piyasaya çıkmakla kalmıyor. Aynı zamanda elektrik öncüsü Tesla’nın da olduğu bir elektrikli araç marketinde yer almaya başlıyor.

Jaguar yaklaşık 300 mil menzile sahip olduğunu iddia ediyor. Bu yüzden ciddi bir şarj etme işlemi gerekmeden kolayca 150 mil (242 km) kat edebilmelisiniz. Ne yazık ki, boş bir pilin standart bir elektrik fişinde şarj edilmesi 12 saat sürecektir, ancak bu şarj sürelerini önemli ölçüde azaltabilen hızlı şarj seçenekleri mevcut.

Elektrikli

Hyundai Kona Electric

Kona Electric 39kW veya 64kW pil paketleri ile sunuluyor, bu da daha büyük versiyonda 300 mil’lik (483km) gerçekçi bir menzili var demek oluyor. Birçok özelliği yanında sanırız  en önemli özelliklerinden biri, fiyatının birçok elektrikli araca göre uygun tarafta seyrediyor olması.

Eğlenceli görünümleri, pratik bir beş kapılı gövde ve bol miktarda kit ile Kona, Hyundai’nin kendi sadece kendi markası için değil, Elektrikli Araç sınıfı için bir oyun değiştirici olabilir.

Elektrikli

Elektrikli Araç İlanları >>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here