Mustang Mach-E 1400 : Ford’un Yeni Canavarı

3
3291
mustang

Ford Performance ve RTR, tamamen elektrikli bir aracın performans potansiyelini göstermek için yaratılmış eşsiz bir yarış prototipi olan yeni Mustang Mach-E ‘1400’ modelini tanıttı. Bu modelin üretimi için iki firma 10.000 saatlik bir mesai ortaya koydu.

Mustang Mach-E 1400 7 Motora Sahip

Ford’un yeni vahşi yarış arabası , 1.400 HP maksimum güç üretmek için en az yedi elektrik motoruna sahip; bu motorlardan üçü ön diferansiyele ve diğer dördü de arkaya “yassı” tarzda monte edilmiştir ve tek bir aks onları diferansiyellere bağlar.

mustang

Enerji, yüksek performans ve yüksek deşarj oranı için nikel manganez kobalt kesesi hücrelerinden oluşan 56,8 kWh’lik bir pil paketinden çekilmekte. Şimdiye kadarki en güçlü Mach-E’nin aküsü, di-elektrikli bir soğutma sıvısı ile şarj sırasında soğutulacak şekilde tasarlanmıştır. Ve çalışmalar arasında gereken süreyi düşürür.

Motor sporları şampiyonu RTR Araçların kurucusu Vaughn Gittin Jr. “Bu arabanın direksiyonuna geçmek güç ve torkun ne olabileceğine dair bakış açımı tamamen değiştirdi” dedi. “Bu deneyim, belki de manyetik bir roller coaster dışında hayal ettiğiniz hiçbir şey gibi değil.”

Mustang

Birçok Farklı Yarış Türünde Yarışabilecek

Ford’un yeni elektrikli yarış prototipi, çok sayıda kurulum sayesinde pist, drag yarış pisti ve slalom sahaları için tasarlanmıştır.

Bir adet üretilecek olan Mustang Mach-E ‘1400’ yarış arabası , Mach-E şasisine dayanıyor. Ancak arkadan çekişli, dört tekerden çekişli ve önden çekişli olmak üzere farklı düzenleri barındıracak şekilde tasarlandı. Drift ve yarış modları, driftte aşırı direksiyon açıları için özel kontrol kolları ve direksiyon değişikliklerine sahip farklı ön taraf konfigürasyonları ile birlikte gelmekte.

Nascar’da Yarışacak

Yeni Ford Mustang Mach-E ‘1400’ yakında bir Nascar yarışında ilk defa boy gösterecek ve aracın fiziki donanımlarının uyumunu test etme fırsatı yakalanmış olacak.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here