Avrupa’da En Çok Satan Elektrikli Araba Modelleri

0
2650

Elektrikli araçlar her geçen gün çevremizi sarmaya devam ediyor. Satış rakamları giderek artıyor ve yeni elektrikli birçok araba modeli tanıtılıyor. Peki hiç Türkiye’de ve Avrupa’da en çok satan araba modellerini merak ettiniz mi ? Uswitch sitesi verilerine göre sizler için Avrupa’nın en çok satan elektrikli araba listesini derledik.

elektrikli araba

Renault – Zoe

Türkiye ile birlikte Fransa, İtalya, İspanya ve Romanya’da da en çok satılan elektrikli araba olan Renault Zoe, 395 km menzili ve hızlı şarj özelliği ile kullanışlı ve çevreci bir seyahat deneyimi sunuyor. Sıradan şarj istasyonlarındaki 1 saatlik dolum ile 120 km menzile ulaşan Renault Zoe, özel hızlı şarj aparatı ile ise 30 dakika gibi bir sürede 150 km menzile ulaşabiliyor. 80 kW elektrikli motoru ile sessiz ve sıkıntısız bir sürüş sunuyor. Bunun yanında modern ve şık tasarımı ile şehir içine özel üretildi. Maksimum hız olarak da saatte 135 km olarak belirtiliyor.

model 3 blue

Tesla – Model 3 (Dünya’nın en çok satan elektrikli araba modeli)

Dünya’nın gözde elektrikli araba üreticisi Tesla’nın Model 3’ü İngiltere, Almanya, Belçika, Danimarka ve Litvanya ülkelerinde en çok satan elektrikli araba modelidir. Tesla Model 3 etkileyici tasarımı, işlevsel donanımları ve üst düzey performansı ile kullanıcılara göz kırpıyor. Hatta birçok ülkede bir Tesla’ya sahip olmak oldukça havalı görünen de bir olay. Lüks segment elektrikli araç olarak Kuzey Avrupa’yı ele geçirmiş diyebiliriz. Yaklaşık 392 km menzili vardır. 100 km hıza ise yalnızca 3.4 saniye gibi bir hızda ulaşabilir.

elektrikli araba

Nissan – Leaf

Nissan’ın elektrikli aile aracı Leaf, Portekiz, Macaristan, İrlanda, Estonya ve Gürcistan’da en çok satan elektrikli araç konumunda. Arkasındaki güçlü japon mühendisliğinin vermiş olduğu güven ile çokça tercih edilen bir araç konumunda. Pillerine göre 170 ila 450 km arasında menzil sunan Nissan Leaf çok yakında Türkiye yollarında da olacak gibi. Hatta Nissan Türkiye genel müdürü Emre Doğuileri geçen sene yaptığı açıklamada Türkiye’nin elektrikli araba pazarında liderlik için geldiklerinden bahsetmişti.

Jaguar – i-pace

Rusya’da lider konumda

elektrikli araba

Volkswagen – e-Up

Elektrikli araç piyasasında istediğini henüz yakalayaman Volkswagen, e-Up modeli ile Letonya ve Hırvatistan ülkelerinde lider konumunda yarışa devam ediyor.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here