2017 Frankfurt Otomobil Fuarındaki Bazı Çok Özel Araçlar

0
1103

Frankfurt Otomobil Fuarı, markaların yeni modellerini görücüye çıkardıkları önemli bir fuar. Ancak bu fuarı sadece yeni modellerin sergilendiği bir etkinlik olarak görmek çok yanlış olur. Çünkü Frankfurt’ta her yıl, otomotiv teknolojisi, yeni buluşlar, otomotiv sektörüne dair önemli mühendislik çalışmaları ve konsept araçlar da sergileniyor ya da tanıtılıyor.
 
 
Bu yıl yapılan fuarda da geleceğe yön verecek ve önümüzdeki on yıl içinde yollarda göreceğimiz modeller görücüye çıkarak geleceğin arabalarıyla ilgili yeni bir vizyon sundu. Örneklere bakalım mı?
 
 

Audi G- Tron Modeli

Doğalgazla çalışan arabalar arasına giren G-Tron modeli, 2.0 litrelik motor hacmine sahip. TFSI motor, 170 HB güç ve 270Nm tork üretiyor. Hem coupe hem de roadcrosser seçenekleri ile satışa sunulması planlanan araç elektrikli ve hybrit motora gerçekten etkileyici bir alternatif sunuyor. Ayrıca sıkışık trafikte kontrolü tamamen eline alan bir otonom sürüş teknolojisi var. 
 
 

Bentley Continental GT Modeli

Bazı otomobiller sadece bir araçtan çok ötedir. Onlar özel hissettiren araçlardır. Bentley markası başlı başına premium bir çizgi çizerken Frankfurt Otomobil Fuarında karşımıza çıkan Continental GT modeli çok etkileyici görünüyor. Hatta etkileyici sıfatı biraz eksik kalabilir. Çift turbo beslemeli, 6.0 litrelik motor 8 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor. 635HP ve 900Nm tork üretiyor. 
 

 

BMW X7 Modeli

BMW’nin her modeli çok etkileyici gerçekten ama Frankfurtta otomobil severlerin iştahını kabartan X7 modeli oldu. Krom aksesuarların öne çıktığı bu araç, güçlü, ağır ve ve havalı. 
 

 

Ferrari Portofino Modeli

Metal tavanı ile tikkat çeken bu Ferrari modeli, 2 kapılı ancak 4 kişilik. 3.9 litrelik çift turbolu V8 motoru var. 0’dan100 km hıza 3,5 saniyede ulaşıyor. 
 

 

Mini JCW GP Modeli 

Alışılmış otomobil kalıplarını gerçekten baştan aşağı yıkan bir tasarım sunuyor. 2.0 litrelik 231 HP güç motorunun ana özellikleriyken esas önemli olan tasarımı. 
 
 
 
2017 Frankfurt Otomobil Fuarında sergilenen araçlar, otomotiv endüstrisine dair teknolojiler, araştırma bulguları, tasarım detayları sektör açısından gerçekten çok önemliydi. Her bir araç kendi sınıfında dikkat çekici detaylar sunuyordu. Ancak biz, bu yazımıza bir kaç modeli konu ettik.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here