200 BİN TL’YE SIFIR 4×4 : Lada

200 bin tl'ye 4x4 almak mümkün mü? İşte sizin için 4x4 Lada

0
1871
4x4
200 bin tl'ye sıfır 4x4

200 bin tl’ye sıfır 4×4 otomobil almak mümkün mü? ÖTV, kur artışı, pandemi derken tüm araba fiyatlarında gözle görülür bir artış oldu. Bu da herkesin otomobil hayalini ertelemesine yol açtı. Özellikle sıfır 4×4 araç almak istiyorsanız en azından 400 bin tl’yi gözden çıkarmanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Fakat durum tam olarak öyle değil. Şimdi size böyle bir araç tanıtacağım. Yılların eskimeyen arabası Lada. Rus tankını birlikte inceleyelim.

LADA 4×4: Sadece Performans

LADA 4X4
lada dış görünüm

Yılların vazgeçilmez rus tankı Lada 4×4, 40 yıldır değişmeden üretilen bir arazi klasiği. Araçta ağırlığı güzel ayarlanmış bir hidrolik direksiyon var. Fren ve debriyaj pedalı ise eski otomobillerdeki sert pedallere benziyor, bunun yanında gaz pedalı oldukça yumuşak. 1700 cc hacimli motor hem torkunu hem de gücünü yüksek devirlerde verdiği için aracı yüksek devirde kullanmak gerekiyor. Araçta normal vites dışında bir de arazi vitesi mevcut. Arazi vitesi ile vites aralıklarını azaltmış oluyorsunuz ve bu sayede yokuşlarda ve zorlu yol koşullarında daha iyi bir performans elde edebiliyorsunuz.

1700 cc motor hacminin yanında 83 beygir motoru 129 nm tork üretme gücüne sahip. Fakat ortalama 12.4 litre yakıt tüketen aracın çok da ekonomik olduğu söylenemez.

Konfor ve iç dizayn

Aracın en önemli özelliği off road konforu. Araç ile tümseklerden ve bozuk yollardan geçerken kesinlikle hiçbir şey hissetmiyorsunuz.  Buna ek olarak yerden yüksek yapısı ve çamurluk içersindeki ekstra davlumbaz sayesinde yoldan hiçbir ses almıyorsunuz, motor sesi içerideki tek ses.

Tamamen arazi için üretilen rus aracı müthiş konforlu.

LADA BASİT İÇ DİZAYN
lada iç dizayn

Araç görünüş olarak klasik tarzda bir otomobil. İç dizaynında da yeni otomobiller gibi herhangi bir teknoloji sunmuyor.  Tamamen basit tarzda görünüme sahip otomobili sadece performans arayanların tercih etmesi gerekiyor. Tabii ki tamamen göreceli olan bu eski tarz görünüm, bazılarınız için şık da olabilir.

Fiyat : 200 bin TL’ye sıfır 4×4

Ekim 2020 itibariyle aracın satış fiyatı 189.300 TL. Urban modeli ile ek paketli versiyonu ise 205.400 TL. Kısacası 200 bin TL’ye sıfır 4×4 almak mümkün.

İkinci El Lada Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here