Toyota bildiğininiz gibi Japon bir otomobil üreticisi.

Binek, SUV ve Pick-up modellerine ek olarak elektrikli araçlar özelinde de uzun yıllardır çalışmalarına devam eden ve hatta bu konuda öncü markalardan birisidir.

Elektrikli araç trendi olmadan önce dahi Toyota markasının “Prius” modeli elektrikli olarak oldukça popülerdi.

Bugün elektrikli araç üretiminin böylesine yaygınlaştığı bir dönemde elbette Toyota’da rekabette güçlü aktörlerden birisidir.

12020 yılında Neler Oldu?

2020 yılına baktığımız zaman elbette hepimiz için çok zorlu bir sene olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Her kesimden her kişi için ayrı zorluklar, kayıplar ve sıkıntılar yaşandı.

Özellikle pandemi ile ilgili sorunlar hepimizi derinden etkilemiş oldu.

2021 yılının çok daha sağlıklı ve huzurlu geçmesini diliyoruz.

Otomobil satışlarına bakıldığı zaman, tüm yavaşlayan çarklar haricinde talebin fazlalaştığı bir dönemi yaşamış olduk.

Elbette bu sürecin oluşumuna, salgın nedeniyle toplu taşıma kullanmak istemeyen insanlarında etkisinin olduğunu söyleyebiliriz.

İlginç bir şekilde, iktisat normlarına ters bir trend çizerek, araç fiyatları yükseldikçe talepte artmış gibi bir tabloyu görmüş olduk.

Ekonomik dalgalanmalara ek olarak artan sıfır araç fiyatları, döviz kurlarının yükselmesi, üretim ve lojistik zincirlerindeki aksaklıklar ve talebin artması neticesinde otomotiv sektörü özelinde arz-talep dengesi de bozuldu.

Sıfır araç stoklarının hızlıca bitmesinin bir nedeni ise, tüzel kişiliklerin yani özellikle araç satıcılarının bayilerde sıfır kilometre araçları satın alıp daha fahiş fiyatlar ile satmak istemelerinin de etkisi oldu.

İşte tüm bu olay ve olgular çerçevesinde, Toyota Volkswagen’in elinde bulundurduğu araç satış rekorunu geçerek, 9.53 milyon adet araç satışını gerçekleştirmiş oldu.

2Nasıl Başardı?

Japon arabaları için ne denir bilirsiniz: ” Sağlam”, ” Dayanıklı”, “Bozulmaz”, “Uzun Ömürlü”, “Motorları çok sağlam”….vb pek çok söylem japon araçları için söylenir.

Tasarım ve konfor olarak bir nebze düşük gibi algılansa da, motor ve performans olarak gerçekten bir başarı trendi yakalamışlardır.

Toyota, Honda, Nissan, İsuzu, Mitsubishi…vb markalar özellikle 90’lı yıllardan itibaren ürettikleri araçlar ile bu dayanıklılık terimini kesinlikle benimsediler ve kullanıcıların böyle söylemesini sağladılar.

Aynı zamanda teknoloji, elektrik ve hibrit sistemleri, güvenlik donanımları gibi bugünün trendlerini de araçlarına entegre ettiler.

3Toyota Dünya Lideri Olma Konumuna Geldi

Bir çok modeli kendi segmentinde en çok satılan araç konumunda.

Örneğin; “Corolla, dünyanın en çok tercih edilen binek otomobili”

2020 yılında 9,53 milyon araç satarak, Daihatsu ve kamyon üreticisi Hino ile birlikte bu satış rakamını yakaladılar.

Toyota

Kyodo ajansının haberine göre, Toyota’dan bir yetkili, “Salgın sürecinde önceki yıla kıyasla satışlarımız düştü. Ancak düşüş yaklaşık yüzde 10 seviyesiyle sınırlı kaldı.” ifadelerini kullandı.

Alman üretici Volkswagen’in 2020 küresel satışları ise yüzde 15,2 düşerek 9,31 milyon olarak gerçekleşmişti.

İkinci El Toyota İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Toyota    Toyota

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here