Yeni SL 760 bin TL’den başlıyor

0
851

Mercedes-Benz’in otomobil ikonu olan SL, teknik açıdan ve görsel olarak yenilenerek Türkiye’de yollara çıkıyor.

İster keyifli ve konforlu bir gezinti otomobili, isterse de virajları ustalıkla alan dinamik coupé; farklı disiplinleri başarıyla bir arada sunan Mercedes-Benz SL, sahip olduğu özelliklerle roadster segmentinin zirvesinde yer alıyor.

Yeni Mercedes-Benz SL özellikle elden geçirilen yeni ön tasarımıyla dikkat çekiyor. Standart olarak sunulan ön ızgara aşağıya doğru genişleyen yeni tasarımıyla daha heybetli ve daha dinamik bir görünüm sunuyor. Uzun motor kaputu boyunca uzanan iki adet güç kamburu dinamizme vurgu yaparken, motor kaputunun altında gizlenen güce dikkat çekiyor. Standart olarak sunulan LED Akıllı Işık Sistemi ise iyice yan tarafa doğru uzanan tasarımıyla yeni Mercedes-Benz SL’e özgün bir kimlik kazandırıyor. Geniş ön çamurluklara entegre kanat benzeri krom eklentilere sahip daha da büyük hava girişleri kadar kapıya monte edilen yan aynalar da sportif bir silueti beraberinde getiren detaylardan.

Her biri güçlü ve yüksek verimliliğe sahip motorlarla donatılan yeni Mercedes-Benz SL’in giriş seviyesinde 367 PS (270 kW) güç ve 500 Nm tork üreten SL 400 yer alıyor. V6 motor, yapılan iyileştirmeler sonucu 35 PS/25 kW güç ve 20 Nm tork artışı sunuyor. Bir üst basamakta yer alan SL 500’ün V8 motoru 455 PS (225 kW) güç üretiyor. Her iki motorun gücü de yeni dokuz kademeli 9G-TRONIC otomatik şanzımanla arka aska aktarılıyor. DYNAMIC SELECT sayesinde sürücü basit bir düğme hareketiyle araç karakteristiğini göz açıp kapama süresi içerisinde değiştirebiliyor. Sistem sürücünün belirlemiş olduğu sürüş programına bağlı olarak; motor, şanzıman, yürüyen aksam ve direksiyon ayarlarını değiştiriyor.

Sürüş Yardım Paketi PLUS ve LED Akıllı Işık Sistemi
Yeni Mercedes-Benz SL standart olarak, diğer modellerde Çarpışma Önleme Yardımcısı PLUS ile yollara çıkıyor. Adaptif fren yardımcısı ile birlikte çalışan radar destekli mesafe takip yardımcısı ve fren yardımcısına ek olarak Çarpışma Önleme Yardımcısı PLUS, olası bir çarpışma tespit etmesi halinde çarpışmayı önlemek üzere kendi kendine kısmi fren yapmaya başlıyor. Sürücünün olası bir çarpışma uyarısı olarak gösterge panelinde yanan ikaz lambası karşısında herhangi bir önlem almaması halinde, sistem otomatik olarak devreye giriyor ve kısmi fren yapıyor.

Daha hafif, daha rijit: Akıllıca tasarlanan tam alüminyum şasi
Güncel Mercedes-Benz SL efsane haline gelen “SL” yani süper hafif (Super Leicht) kısaltmasının karşılığını tam olarak yerine getiriyor. Tıpkı adını aldığı 1952 yılındaki ilk-SL gibi güncel SL’de de hafif yapı prensibi uygulanmaya devam ediyor. Mercedes-Benz tamamı alüminyum şasiyi seri üretimde uygulayarak bir ilke imza atıyor. Şasideki çok az sayıda parça diğer metallerle üretiliyor. Örneğin güvenlik gerekçesi ile A sütunlarında yüksek dayanımlı çelik borular kullanılıyor.

Takvimler 1963 yılını gösterirken W113 üretim koduna sahip yeni SL serisi sahneye çıktı. Hardtop tavanın şekli nedeniyle bu model ‘Pagoda-SL’ olarak anıldı. 1971 yılında R107 üretim kodu ile yeni nesil gün ışığına çıktı. 18 yıllık oldukça uzun üretim süresinin etkisi ile bu nesil en çok satış adedine ulaşan SL olarak tarihe geçti. Mart 1989’da Mercedes-Benz R129 üretim kodu ile yeni nesli tanıttı. Bünyesinde sensör kontrollü takla barı veya entegre emniyet kemerli koltuklar gibi teknolojik inovasyonları barındıran ve SL’e yeni bir performans seviyesi kazandıran nesil 12 yıllık üretim sürecinin ardından 2001 yılında yerini R230 üretim koduna sahip yeni nesle bıraktı. Atasından devraldığı sportiflik mirasını başarılı bir şekilde devam ettiren nesil açılabilir metal tavanıyla dikkat çekti. 2012 yılında R231 üretim kodu ile güncel nesil üretim programına dâhil olurken; geçmişten gelen yüksek performans geleneğini üst seviyede konfor ve yakıt verimliliğini bir arada sunarak büyük beğeni topladı.

Yeni Mercedes-Benz SL, Haziran ayı itibariyle 760.700 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here