Yeni Nissan Note Tanıtıldı

0
882

Japonya pazarında oldukça güçlü olan Nissan Note yenilendi. Markanın elektrikli SUV’si olan Ariya’da kullanılan tasarım dilinden çizgiler taşıyan model, Japon fütürizmini temel alıyor. Çoğu markada gördüğümüz “daha büyük ön panjur” trendi bu araçta da sürüyor. Yine panjurun yanında bulunan krom trimler ile aracın ön tarafında bir V formu oluşturulmuş.

Geriye doğru alçalan tavan çizgileri, yeni nesil jantlar ve aracın yan tarafında kullanılan çizgiler oldukça dikkat çekiyor. Çift renk seçeneği sunulan Nissan Note modelinde ufak bir spoiler detayı da bulunuyor. Ayrıca bu araçta yeni bir stop grubu kullanılmış.

Aracın iç mekanı da tamamen yenilenmiş. Ekranlar hava menfezlerinin üzerine konumlandırılmış. Üç katmandan oluşan konsolun merkezinde yüzer ekran olarak tabir edilen bilgi-eğlence ekranı, sürücünün hemen önünde ise kalın bir çerçeveye sahip dijital gösterge ekranı bulunuyor. Konsolun üzerinde ise vites ve elektronik park freni gibi düğmeler yer alıyor.

Nissan, bu aracında ayrıca 360 derece kamera sistemi de dahil olan geniş bir sürüş asistanı sunuyor. Trafik işaretlerini tanıyan kameralar ile birlikte Navi-Link teknolojisi de sunulmuş. Bu teknoloji sayesinde navigasyon verileri sürüş esnasında aracın hızına karar verebiliyor.

nissan note

Yeni nesil Nissan Note elektrik destekli güç aktarma sistemi kullanacak. Nissan’ın daha önceden de kullandığı e-Power isimli sistemin ikinci nesli bulunacak. Bu sistemde içten yanmalı motor batarya şarjına katkıda bulunuyor. Aynı zamanda elektrik motoru aracın ilk hareketini sağlıyor.

Nissan Note Elektrikli Seçenek de Sunacak

Ayrıca yeni nesil Nissan Note’da tamamen elektrikli bir seçenek de sunulması planlanıyor. Henüz detayları belirlenmeyen modelin iki farklı batarya seçeneği sunması ve dört çeker olması bekleniyor.

Daha önce ülkemiz yollarında gördüğümüz Nissan Note, Avrupa satışını 2017’de durdurmuştu. Bu nesilin ülkemizde satışa tekrardan sunulup sunulmayacağı da henüz belli değil. Araç Japonya pazarında yaklaşık 20.000 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İkinci El Nissan İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here