Otomotiv Sektörü İşten Çıkarmalara Gidiyor

0
3792

Koronavirüs salgınından dolayı birçok sektörü olumsuz etkilediğini biliyoruz. Firmalar maliyet kısmak için iş yeri kapatma işten çıkarma gibi yöntemlere gidiyor. Kötü etkilenen sektörler içerisinde en çok etkileneni ise hiç kuşkusuz otomotiv sektörü oldu.

Otomotiv sektörü, koronavirüs salgından dolayı üretime bir süre ara vermek zorunda kalmıştı. Bu süreçte sektördeki çalışanlar da  olumsuz etkilendi. Çalışanlar bu dönemde kısa çalışma, ücret kaybı, zorunlu yıllık izin ve işten çıkarma gibi olumsuzluklar ile karşı karşıya kaldı.

Renault 14 bin 600 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

Fransız otomobil üreticisi Renault, tüm dünyada 180 binden fazla kişiyi istihdam ediyor. Bu kadar kişiye iş imkanı sağlıyor. Ancak koronavirüs salgınından dolayı otomotiv sektöründeki bu daralma ile firma, yükselen maliyetlerini düşürmek için dünya genelinden 14 bin 600 çalışanını işten çıkmayı planlıyor.

En yeni ikinci el Renault ilanlarını inceleyebilirsiniz

Nissan Küçülmeye Gidiyor

Japon otomotiv üreticisi Nissan da koronavirüsten olumsuz etkilendi. Firma küçülmeye gidiyor. Dünya genelinde 20 binden fazla çalışanını işten çıkartmayı planlıyor.

En yeni ikinci el Nissan ilanlarını inceleyebilirsiniz

Volkswagen de İşten Çıkarma Yoluna Gidiyor

Alman otomotiv devi Volkswagen koronavirüs salgınından dolayı taleplerin düşmesiyle Polonya’daki Poznan fabrikasında işten çıkarmalar yapacak. Firma maliyetlerini azaltmak için 450 işçiyi işten çıkaracağını duyurdu.

En yeni ikinci el Volkswagen ilanlarını inceleyebilirsiniz

Otomotiv Sektörü Koronavirüs Salgınından Olumsuz Etkilendi

Üretime kaldığı yerde kademeli olarak başlayan otomotiv sektörü beklediği talebi alamadı diyebiliriz. Özellikle ekonomideki belirsizlikten dolayı insanlar sıfır kilometre araç alma isteğini ertelemiş görünüyor.

Fransa’daki ve Almaya’daki hükümet yaşanan bu olumsuzların önüne geçebilmek için otomotiv sektörüne destek vermek için çalışmalar yapıyor.

Otomotiv Sektörüne Destek Geliyor

Almanya ve Fransa’daki bu gelişmeler üzerine Alman gazetesi Sueddeutsche Zeitung’un haberine göre AB Komisyonu, koronavirüs salgınında olumsuz etkilenen otomotiv sektörünü tekrardan canlandırmak için yeni bir ekonomik paketin üzerinde çalışıyor. Paketin içeriği tam belli olmasa da otomotiv sektörüne 20 milyar Euro değerinde destek paketi bekleniyor.

Liderler Güçlerini Birleştirdi

Yaşanan bu gelişmelerin üzerine geçtiğimiz günlerde otomotiv sektörünün en önemli liderlerinden Renault, Nissan ve Mitsubishi firmaları maliyetlerini düşürmek için güçlerini birleştirmişti.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here