Yeni Fiat 500E 118 Beygir Güç, 0 Emisyonla Geldi

Fiat’ın sevilen ve otomobil tarihinde iz bırakan otomobili artık elektrikli, adı da 500E. Fiat 500 piyasaya çıktığı günden bugüne tam 63 sene sonra 3. nesliyle karşımızda. Marka hatta model mirası Fiat için o kadar önemli ki, modelin lansmanı kapsamında İtalya’da 500 serisi için bir müze kuruldu. İşte 500E böyle bir mirasın güncel son temsilcisi.

Fiat 500 Tam 63 Yaşında, Dikkatler Yine Onun Üzerinde

Gerek tasarımı gerek teknik özellikleriyle piyasaya çıktığı yıllarda çok tutulan modelin 3. nesli de modern şehirlerin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. Fiat 500E aynı zamanda Fiat Chreysler Automobiles’ın (FCA) ürettiği tamamen elektrikli ilk otomobil olacak.

 Menzili Ne Kadar?

Fiat 500E’nin gelişmiş 42 kWh’lik lityum iyon batarya paketi sayesinde 5 dakikalık şarjla 50km, 35 dakikalık şarjla ise 200km’den fazla yol kat edilebilecek. Bataryalar tam dolu olduğu zaman ise menzil, WLTP normuna göre 320km’ye kadar çıkmakta.

Fiat 500e

Performans Verileri Nasıl?

500E’nin 42 kWh’lik lityum iyon batarya paketinin sağladığı elektrik, elektrikli motorda tam 118 beygirlik bir güce dönüşüyor 0-100 km/s hızlanması 9 saniyede tamamlayan sıfır emisyonlu modelin hızı 150 km/h ile sınırlanmış. Tek şarjla 320 kilometre gidebilen yeni 500E, 7.4 kW’lik bir wallbox ile 6 saatte şarj edilebiliyor.

Lansman Modeli “La Prima” Sadece 500 Adet Üretilecek

Fiat 500E’nin lansman yüzü olan “La Prima” şu an otomotiv pazarındaki tek 4 koltuklu üstü açık, tamamen elektrikli araba olma unvanını elinde tutuyor. Sadece 500 adet üretilecek özel modelde; metalik mineral grisi, sedefli okyanus yeşili ve gök mavisi olmak üzere doğadan ilham alınan üç farklı renk seçeneği bulunuyor. 17 inçlik elmas kesimli jantlar, krom çıtalar ve LED farlar modern görünümü destekliyor. Aracın ekolojik deri döşemeleri ise otomobilin çevreciliğini bir kez daha vurguluyor. 2. seviye otonom sürüş özelliklerinin bulunduğu La Prima’da Akıllı Hız Asistanı, Otonom Acil Durum Freni, uzun far asistanı, elektrikli park freni gibi gelişmiş sürüş destek ve güvenlik sistemleri yer alıyor. Yeni bilgi-eğlence sistemi 7 inç TFT gösterge paneli, radyo, 10,25 inç dokunmatik ekranlı navigasyon, Digital Audio Broadcast, kablosuz CarPlay / Android Auto ve Telematic Box Module gibi özellikler ise Fiat 500 La Prima’yı segmentinin en kaliteli otomobili haline getiriyor.

 

4 YORUMLAR

  1. Elektrikli araçların tasarımını niye böyle inatla garip yapıyorlar anlamıyorum. eminim gereklilikleri karşılayarak güzel bir tasarım çıkarabilirler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here