Fiat 500, 63. Yaşını Kutluyor

İtalyan otomobil üreticisi Fiat’ın ikonik modeli “Fiat 500” ilk defa 1957 yılında piyasaya çıktığında ikonik tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Zamanla tasarımı giderek beğenilen otomobil bugün tasarım anlamında dünyanın en ikonik otomobillerinden birisi. Öyle ki model zaman içerisinde “İtalyan Tasarımı” algısının temsilcisi haline geldi.

Fiat 500 piyasaya çıktığı ilk günden tam 63 sene sonra elektrikli Fiat 500 ile yine tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. 500’ün her neslinde yaratıcılığı ve renkli karakterini ön planda tutmaya devam eden Fiat, üçüncü nesil 500’ün elektrikli versiyonlarında daha hızlı, daha verimli ve daha ekonomik batarya şarjı için teknolojik işbirliklerine de devam ederek geleceğin ikonik otomobil algısına yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor.

500 İçin Sanal Müze Kuruldu

Fiat 500’ün dünü, bugünü ve geleceğini anlatan sanal müze “Virtual Casa 500” ziyaretçilerine klasik müze gezilerinden çok daha fazlasını sunuyor. Müze, otomobilin doğduğu şehir, Torino – Mirafiori tesisleri içerisindeki Lingotto kompleksinde yer alan sanat müzesinde sergileniyor. Akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden erişim sağlanabilen müzede, 1950’den bugüne Fiat 500’ün serüvenine tanıklık etmek mümkün.

Virtual Casa 500 sanal müzesinde; Miras, Made in Italy,  Yeni 500, Bir İkonun Günlüğü, Yeni 500 Deneyimi, 500 Tasarım Hikayesi ve Gelecek Burada Başlıyor gibi 11 farklı tema yer alıyor. İzleyiciler, 11 temada Fiat 500’ün endüstriyel ve kültürel mirası kapsamında ikonik modelin üç neslinin gelişimini gözlemleyebiliyor. Yetenekli tasarımcıların ellerinden çıkan, model üzerindeki becerilerini zengin eskiz ve resim koleksiyonu eşliğinde görebiliyorlar.

Müzenin tarih bölümünde ise Fiat 500’ü ikonik bir model haline getiren çok sayıda  içerik yer alıyor. Sanal müzenin diğer bir özel bölümü ise Fiat 500’ün üçüncü nesli olan yeni elektrikli 500’e ayrılırken, 3 boyutlu halde detaylı bir biçimde incelenebiliyor. Türünün tek örneği başlıklı bölümde; yeni nesil elektrikli 500’ün Armani, Bvlgari gibi ünlü markalar tarafından yorumlanan ve el sanatları ile sürdürülebilirliği aynı çatı altında toplayan üç özel versiyonu yer alıyor.

İtalyan marka Fiat’ın ikonik tasarımları, gelecek projeksiyonu ve marka mirası ile 63 sene sonra da adından bahsettireceği bugünden belli oluyor diyebiliriz.

6 YORUMLAR

  1. 7/7 fotoğrafa bayıldım. Gerçekten zarif bir dizayn. Bir bayan olarakta bu ikonik modele maviyi çok yakistirdim. Şimdi sıra müzeyi gezme de.teşekkürler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here