Yeni McLaren 720S ve 620s Arasındaki 4 Fark

0
1312
Yeni McLaren 720S ve 620s Arasındaki 4 Fark

Üç yıllık bir üretim çalışmasının ardından, McLaren 12C, 2014 yılında yakından ilişkili 650S; ile değiştirildi. Bu süper otomobil, 720S ile değiştirilmeden önce yalnızca üç yıl daha üretimde kaldı. Bu süper arabalar arasındaki en önemli dört farkı vurgulamak için Yeni McLaren 720S ve 620s Arasındaki 4 Fark inceliyoruz.

 Modern McLaren süper otomobil ailesi

Çığır açan, rekor kıran McLaren F1’e hala büyük saygı duyulsa da, bu küçük İngiliz üretici, F1’in üretimi bittikten sonra ;yıllarca herhangi bir otomobil yapmak için acele etmedi. Biraz daha ana akım odaklı bir makine geliştirmek için zaman ayıran; bir sonraki seri üretim McLaren, MP4-12C etiketini (daha sonra “12C” olarak basitleştirildi) farklı reaksiyonlara taşıdı.

Evet, 12C çok hızlı ve teknolojik olarak ilerlemişti, ancak aynı zamanda ;gösteriş ve etkileşimin hafif hız ve çok yönlü yetenekten; daha değerli olduğu bir pazar segmenti için biraz fazla anlamsızdı. McLaren kısa süre sonra bunu fark etti ve 12C’yi 650S’ye dönüştürmek için yeniden geliştirdi ve bu süreçte, biraz ılımlı karakter artırımı; ve yeni bir tasarım dili ile birlikte daha fazla teknoloji ve güç ekledi.

650S ve türevleri, McLaren’i 2017’ye götürdü; yerini 720S, yeni orta sınıf “Süper Seri” McLaren olarak aldı ve yine coupé veya Spider formatlar da mevcut.Yeni McLaren 720S ve 620s Arasındaki 4 Fark

O zamandan beri 720S, daha motor sporları odaklı bir görevi olan 765LT’yi oluşturmak için yeniden geliştirildi. Ancak, hepsi birbiriyle ilişkili ve aynı başlangıç ​​noktasından (12C) türetilmiş olsalar da, 650S ve 720S arasında yine de önemli farklılıklar vardır.

1. Önemli güç artışları

650S, bu uygulamada 478 kW ve 680 Nm sağlayan bu motorun 3,8 litrelik önceki bir yinelemesini kullandı.

 

2. Hafiflik için optimize edilmiştir

O zamandan beri süper otomobiller arasında yaygın hale geldiği gibi, şimdiye kadar; tüm McLaren otomobiller, hem coupé hem de spider modeller için yarışa özgü bir karbon fiber merkezi yapı kullanmaktadır.

Yeni McLaren 720S ve 620s Arasındaki 4 Fark

3. Özel Aerodinamik

McLaren 720S’nin kanallı radyatörlerinin bulunduğu ön uçtan; kapılardaki hava giriş kanallarına ve yönetilen ısı yayma kanallarına sahip arka difüzör / tampon düzeneğine; kadar her gövde parçası aerodinamik olarak optimize  bir tasarıma sahiptir.

Kanatlardan bahsetmişken, McLaren 720S, otomobildeki ;aerodinamik kuvvetleri mevcut koşullara uyarlamak için aktif bir  kanada sahip. Bu, bugünlerde süper otomobillerde oldukça sıradan bir özellik, ancak ;McLaren’in ekstra bir numarası var: bir rüzgar freni görevi görmek ve yüksek hızlardan yavaşlarken aracı sabit tutmak içindir.

Yeni McLaren 720S ve 620s Arasındaki 4 Fark

Bu, 650S’de de bir özelliktir, ancak ayrıntı değişiklikleri ve ;devamında yeni gözyaşı şeklindeki kabin, eski otomobile kıyasla bastırma kuvvetinde% 50’lik bir artışa neden olur. Pist odaklı (ve daha da güçlü) 765LT, 720S’nin bastırma kuvvetine ekstra ;%25 ekleyerek onu o kadar fazla  bastırma kuvveti üretebilir hale getiriyor ki; sürekli yüksek hızda  lastiklerin aşırı ısınmasını ve ;süspansiyona zarar vermesini önlemek için elektronik olarak modüle edilmesi gerekiyor.

 

Yeni McLaren 720S ve 620s Arasındaki 4 Fark

4. Modernize edilen iç mekan

İçeride, McLaren 720S, öncekine kıyasla önemli yükseltmeler görüyor. Sürücü odaklı kabin, sürücüyü yeni bir dijital gösterge paneline yönlendirirken, üst düzey bir; ayrıca Bowers ve Wilkins ses sistemi artık standart ve ; sonrasında yeni bir yüksek çözünürlüklü multimedya ekranı aracılığıyla erişilmektedir. Son olarak Kaliteli deri döşeme ve bir dizi kişiselleştirme seçeneği ile birleştiğinde ;bu, 720S’yi öncekinden daha çok zaman geçirmek için daha uygun bir otomobil haline getirmektedir.

2.EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here