Yeni Maserati Grecale, Porsche’nin Macan’ı için gelecek Stelvio tabanlı Kompakt Lüks bir SUV çıkaracak. Maserati‘nin kompakt SUV’si şekilleniyor ve ortaya çıkmasından önce (yaklaşık bir yıl sonra bekleniyor), marka birkaç teaser görüntüsü yayınladı. Grecale tanıtımı bu yıl içerisinde yapılacak ve Levante’nin altına bir model olacak. Bu noktada model hakkında çok az şey biliniyor, ancak Alfa Romeo Stelvio’dan etkilenmesi ve benzinli, hibrit ve elektrikli motorlarla sunulması bekleniyor. Yayınlanan görüntülere göre lüks SUV Maserati Grecale’i daha yakından tanıyalım.

Yeni Maserati Grecale, Porsche’nin Macan’ı İçin Gelecek Stelvio Tabanlı Kompakt Lüks Bir SUV

Şirket, sosyal medyada paylaşmalarına izin vermek için öncelikle çalışanlarına özel fotoğraf verme adımını attı. Ne yazık ki, Maserati lüks SUV modelini tam olarak göstermeye hazır değil, bu yüzden fotoğraflar hala oldukça bulanık. Maserati fotoğraflardaki netliği azaltmak için çözünürlüğü daha düşük fotoğrafları paylaşmayı tercih etti.

Grecale lüks SUV, Maserati Levante’den daha küçük olacak. Ayrıca Maserati Grecale, Porsche Macan ve BMW X3’ün beğenileriyle rekabet edecek. Maserati, Grecale’nin adını Akdeniz’deki şiddetli kuzeydoğu rüzgarından aldığını söylüyor. Bu, markanın Ghibli, Bora ve Khamsin dahil olmak üzere arabaları rüzgarlardan sonra isimlendirmeye yönelik tarihsel geleneğine uygundur.

Maserati Grecale, Stelvio Tabanlı Kompakt Lüks SUV

Giorgio platformunu temel alan Grecale, temellerini Alfa Romeo Stelvio ile paylaşacak. Sonuç olarak, içten yanmalı versiyonun Stelvio üssünde bulunan 2.0 litrelik sıralı dört motorun bir versiyonu ile güçlendirilmesi daha muhtemeldir. Ancak Maserati henüz güç aktarma organlarını açıklamadı. Oysaki en çok merak edilenlerden birisi de teknik özelliklerdir. Maserati bunu sona saklayarak akıllılık yapmış olabilir.

Otomobil üreticisi Maserati, daha önce Grecale’in bir varyantının markanın 2022’de beklenen ilk tamamen elektrikli modeli olarak sunulacağını duyurmuştu. Buna paralel olarak Maserati, 2025 yılına kadar modellerinin her birinin elektrikli varyantlarını sunmayı planlıyor.

Lüks SUV Grecale, İtalya’nın Cassino kentinde Alfa Romeo Stelvio ile birlikte inşa edilecek. Tesis, aracın bu modernizasyonu için 800 milyon Euro’luk bir yatırım almak üzere. Maserati, Grecale’yi 2021’in sonundan önce tamamen açıklamayı planlıyor.

İkinci El Maserati İlanları

Arabanı Trink Sat!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here