2018 Hyundai Tucson 1.6 DCT Detaylı İnceleme

0
17548
Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

Yeni Hyundai Tucson dizel otomatik test sürüşü mü arıyorsunuz? Murat Tosun, dizel otomatik Hyundai Tucson 2018 modelini test etti. Keyifli bir dizel Hyundai Tucson testi. Dizel otomatik Hyundai Tucson hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin…

Murat Tosun Yeni Hyundai Tucson dizel otomatiğin direksiyonuna geçti ve bu iddialı kompakt SUV modeli test etti. Tosun, Hyundai Tucson yorumundayeniden doğmuş gibi” diyor.

Makyajlı Hyundai Tucson Dizel Otomatik Testi

“Makyaj sonrası Hyundai Tucson, yeniden doğmuş gibi”

2018 Makyajlı Hyundai Tucson adeta yeniden doğmuş gibi bir kompakt SUV olmuş. Bugüne kadar karşısına gelen eleştirilerin neredeyse tamamını yok etmiş, geçmiş. Elbette iddialı dizel otomatik motoru onun en önemli artısı.

Sıfır km Hyundai Tucson fiyat listesi için buraya tıklayın!

Tasarım Özellikleri

Hyundai TucsonBazı araçlara keskin ve sivri hatlar çok yakışıyor. Tıpkı Hyundai Tucson gibi. Hyundai tasarımcıları otomotiv sektörünün son dönemlerindeki yıldızlardan ve bunu başarılı bir şekilde yeni Hyundai Tucson tasarımı için de uygulamışlar. Yüz tasarımına baktığımız zaman sivri hatlar ile son derece dinamik görünen bir araç ortaya çıkarıldığını görüyoruz. Farlar, sis lambaları grubu, havalı görünen panjur gibi detayların keskin yapısı göze son derece iyi görünüyor. Panjurun krom malzemeden üretilmiş olması görünümde kalite algısını da zorlanmadan üst sıralara çıkarıyor.

Tampon tasarımının şişkin formla desteklenmiş olması da ona biraz agresif bir hava katıyor. Motor kaputunun ön yüz ile birleşimi sırasında yapılan katlı geçiş yüzün olduğundan daha büyük algılanmasını sağlayarak başarılı bir iş ortaya koyuyor. Dört bir yanı dolanan plastik kaplamalar bu tip araçların tamamında olduğu gibi arazi karakterini belirginleştiriyor. Arkaya doğru yükselen omuz çizgisi ile profil görünümü de oldukça iddialı. Kapılarda biraz daha keskin tasarımlar iyi olurdu ama aerodinamik karakteri için tasarımcıların bir bildikleri vardır. Ona arkadan baktığımız zaman güçlü karakterinin başarılı bir şekilde bu bölümde de devam ettiğini görüyoruz.

Peki, 2. el Tucson fiyatları nasıl? Liste için buraya tıklayın!

Yeni Tucson İç Mekan Özellikleri

Hyundai Tucson 2018 İçiYeni Tucson yorumlarına baktığımızda hemen her kullanıcı ferahlık konusunu epeyce övmüş. Hemen belirtmemiz lazım, yaşam alanına hangi kapıdan girerseniz girin sizi oldukça büyük ve ferah bir yaşam alanı bekliyor. Açılır tavanın da getirdiği önemli artıyla evinizin salonuna geçiş yapıyormuş gibi bir his uyandırıyor. Aydınlık ve ferahlık konusunda çok iddialı. Görüş açılarının başarılı olması konusunda da bu ilk hissi seviyoruz. Daha ilk etaptan iyi göreceğinizi hissettiriyor.

Yeni Hyundai Tucson yorumlarında yine eşya gözleri de övülen bir detay. Zira, yaşam alanı eşya gözleri sayısı açısından aracın içinde bulunan herkesi mutlu edecek özelliklere sahip. Elektrikli açılan bagaj kapağıysa yükleme eşiği çok iyi ayarlanmış oldukça geniş bir bagaja açılıyor. Her türlü yolculuk sırasında yanımızda bulunan her türlü eşyayı alabilecek bir bagaja sahip.

Hyundai Tucson Kokpit TasarımıHyundai Tucson iç mekan tasarımı konusunda gözlerimiz biraz daha kaliteli görünecek unsurları aramadı dersek yalan söylemiş oluruz. Bir şeyler eksik kalmış gibi hissettik. Üç farklı renk ile donatılan iç mekan kullanışlılık açısından hiç sıkıntı yaşatmıyor hatta hayata çok önemli bir konforu da beraberinde getiriyor. Koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtma gibi detaylar bunlardan sadece bazıları.

Ekran kumandası konusunda da sıkıntı yaşamadık. Gösterge panellerinin neredeyse tamamının dijital bir değişim yaşadığı günümüzde bu tip bir eski panelle yetiniyor olması biraz tuhaf. Ancak burada da maliyet kaygılarının ön palana çıktığını anlıyoruz. Direksiyon simidinin yumuşak bir malzeme yerine daha sert olmasını da beklerdik.

Dizel Otomatik Tucson Motor Özellikleri

İşte bu bölümde yani yeni Tucson motoru nasıl konusunda; en büyük yenilik atağı geliyor. Rakiplerinin küçük hacimli dizel otomatik seçeneklerine uzaktan bakmak zorunda kalan Hyundai Tucson artık onlarla rahatlıkla baş edebilecek bir ürüne sahip. Hatta Hyundai Tucson’un bu motor seçeneğiyle birçok rakibine karşı önemli bir üstünlüğü de söz konusu oldu bile.

4000 d/d’de 136 HP güç üreten dizel motor fabrika verilerine göre 2000 d/d’de 320 Nm tork üretiyor. Her zaman olduğu gibi yine yazmakta yarar görüyoruz bu tork verisinin daha alt devirlerde sunulması çok büyük bir artı olarak kullanıma yansıyor. Neyse ki Tucson alt devir veya turbo boşluğu çok fazla yaşamadan ve yaşatmadan bunun üstesinden geliyor. Açıklanan fabrika verilerine göre 1600 kg ağırlığında olan Yeni Hyundai Tucson dizel otomatik 0-100 km/s hızlanmasını 11.8 saniyede tamamlıyor. Maksimum hız verisiyse 180 km/s. 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanla dizel motorun uyumu da oldukça iyi.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bu bölümde öncelikle sessizliğe değinmek istiyoruz. Yalıtım konusunda da önemli bir iş başarmışlar ve gürültü çok önemli ölçüde azalmış. Artık sessiz yolculuklara eskisine göre çok daha iyi bir şekilde imkan tanıyor. Kompakt SUV modelleri içinde genel olarak en sevilen tarafları arazi performansını şehre taşımalarıdır. Biz de aracın kompakt SUV olmasının getirdiği karakterle onunla ilk etapta arazi sürüşleri yaptık. Hafif arazi şartları altında denediğimiz araç bizlere hiç sorun yaşatmadı. Belirlediğimiz hedeflere bizleri sorunsuz bir şekilde ulaştırdı.

Asfalt karakteri konusundaysa güven duyduğumuz bir araç olarak testten ayrıldı. İzine sadık ve onunla belli performans sınırları dahilinde yaptığınız her sürüşe zorlanmadan karşılık veriyor. “İzine sadık” olarak adlandırdığımız araçlardan biri. Başarılı bir performans ortaya koyarken, konfordan da ödün vermiyor. Herhangi bir süspansiyon vuruntusu yaşam alanına yansımıyor. Koltukların başarılı yapısı hem dinamik hem de uzun süreli yolculuklar sırasında beklediğiniz ne varsa karşınıza çıkarıyor. Fabrika verilerine göre açıklanan ortalama yakıt tüketim değeri 4.8 litre. Gerçek kullanım sırasında 100 km karma yol şartlarına sahip test parkurumuzda bizim elde ettiğimiz sonuç 6.1 litre oldu. Günümüz değerleri içerisinde bu tüketim onu iyiler arasında konumlandırmamızı sağladı.

Hyundai Tucson EuroNCAP Sonuçları

2015 yılında Hyundai Tucson EuroNCAP çarpışma testine alındı. Model, 5 yıldız alarak güvenlik konusunda eksiği olmadığını da kanıtladı. Hyundai Tucson EuroNCAP’in 2015 yılında yapılan çarpışma testinde çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 86 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 71 puan almış.

Dizel Otomatik Tucson Yorumları Nasıl?

Murat Tosun’un Yeni Hyundai Tucson dizel otomatik yorumları şöyle: Hyundai önemli bir iş başarmış. Bütününde iyi olan bir kompakt SUV ortaya çıkarak otomotivin günden güne altın gibi değerlenen sınıfında dizginleri eline almış. Bundan sonra elde edeceği başarılar tamamen Hyundai pazarlamacılarının elinde. Çünkü bu araç her türlü başarıyı elde edebilecek tüm özelliklere sahip.

Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.6 lt
  • Motor Hacmi: 1598 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 136 HP
  • Maksimum Tork: 320 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.8 sn
  • Maksimum Hız: 180 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Dizel Otomatik Tucson Ne Kadar Yakıyor?

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.9 lt/100
  • km/ Şehir Dışı: 4.7 lt/100 km
  • Karma: 4.8 lt/100 km
  • Test: 6.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 125 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4480 mm
  • Genişlik: 1850 mm
  • Yükseklik: 1660 mm
  • Dingil Mesafesi: –

Bagaj Kapasitesi

  • 513 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 62 lt
  • Boş Ağırlık: 1600 kg
  • Lastik Boyutu: 225/60 R17

Özetle; yeni Hyundai Tucson yani 2018 makyajlı Tucson, 513 litrelik geniş bagaj hacmi, geniş iç mekanı, sunduğu yol tutuş performansı ile ailelerin tercih edeceği bir otomobil olmuş. Şık tasarım, güçlü ifadeler ve 135 bin bareminden başlayan fiyat, değerlendirmeye uygun bir seçenek sunuyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here