Elektrikli Hyundai Kona İçin Rekor Maliyetli Geri Çağırma

0
2481
elektrikli hyundai kona

Elektrikli Hyundai Kona da elektrikli araçların geri çağırılmasından nasibini aldı. Dünya çapında bir çok elektrikli otomobil geri çağırılmaya dahil edildi.

Geri çağırmalar hem üretici hem de satın alan taraf açısından her zaman kötü bir durumdur. Etkilenen araçların sahipleri için rahatsızlık yaratırlar ve söz konusu araçların üreticileri için çok fazla mali sıkıntıya neden olurlar. Bu gerginlik, özellikle geri çağırma bir güvenlik sorunu için olduğunda, satın alan halktan gelen bir güven kaybıyla daha da artar. Ancak geri çağırmalar nispeten daha çok görülmeye başladı.

Bugünün hikayesi Hyundai’yi ilgilendiriyor. En son geri çağırma 82.000 elektrikli aracı etkiledi ve tarihteki en pahalı geri çağırma olarak rekor kırabilir.

Sorun, Elektrikli Hyundai Kona olarak bilinen araçla ilgili 15 yangın raporunun ardından değiştirilmesi gereken pillerle ilgili. Güney Kore’de 27.000 ve dünyanın başka yerlerinde 55.000 araç etkileniyor. Bu yangınlar, kısa devre yapabilen LG tarafından üretilen pil hücrelerinden kaynaklanıyor ve Hyundai’nin araştırması Kore Ulaştırma bakanlığının da dahil olmasına yol açtı. Ajansın soruşturması devam ediyor, ancak sonuçta yangına yol açan yanlış hizalanmış bir hücreye sahip pil paketleri üretmek için LG’yi işaret ediyor. Ancak LG, suçun Hyundai’de olduğunu düşünüyor.

Teknoloji devi, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Yangın laboratuar testinde yeniden yaratılmadı ve sorun, Hyundai Motor’un özel hattındaki erken bir seri üretim sorunuydu.” dedi. Kimin hatası olursa olsun, geri çağırma Hyundai’ye araç başına 11.000 $ ‘a mal oluyor ve bu da 900 milyon $’ a mal oluyor.

Öyleyse kim ödüyor, LG mi Hyundai mi?

Hyundai, faturayı kimin ödeyeceği konusunda hala LG ile görüşmelerde olduğunu aktardı. Ve Ulaştırma Bakanlığı’nın soruşturmasının sonuçlarının muhtemelen burada karar vereceğini söyledi. Ancak her iki tarafın da bu çok pahalı sorunun çözülmesine katkıda bulunacağını umuyoruz.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here